Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

MEB Din Dersleri İçin Harekete Geçti

ArtemiS

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    1,019
MEB Din Dersleri İçin Harekete Geçti

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı sonları din dersleri için harekete geçti.

WYDBGN.jpg

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu olarak okutulmasına ilişkin Türkiye'ye verdiği mahkumiyet kararlarının ardından “Eylem Planı” hazırladıklarını açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'ın verdiği soru önergesinde AİHM'nin verdiği kararların gereğinin neden yerine getirilmediğini sormuştu. Bakan Yılmaz verdiği yanıtta söz konusu kararların gereğinin yerine getirilmesi için bir Eylem Planı hazırlandığını ve bu planın da Adalet Bakanlığı'na sunulduğunu belirtti. Yanıtta şöyle denildi:
“Adalet Bakanlığının son şeklini verdiği Eylem Planına göre; söz konusu AİHM kararının uygulaması geniş katılımlı bir değerlendirmeyi gerektirdiğinden, tavsiye niteliğinde karar alacak geniş katılımlı bir değerlendirmeyi gerektirdiğinden, tavsiye niteliğinde karar alacak geniş katılımlı bir çalışma grubu belirlenmiş olup Haziran ayında çalışmalarına başlayacaktır. Çalışma grubunun en geç 2016 yılının sonuna kadar çalışmalarını tamamlaması planlanmaktadır.
Bu bağlamda çalışma grubu üyeleri kurumsal bazda belirlenmiş olup MEB koordinasyonunda Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Dişişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, farklı bilim dallarından (eğitim, sosyoloji, tarih, ilahiyat vb) akademisyenler ve tarafları temsil eden sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar yer alacaktır.”

Kaynak : Sözcü

Üst Alt