Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mayonezli pilic tabagi,48 saat

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
mayonezli-tavuk.jpg


43 saat önce:
tavuklar yıkandı, kurulandı, deniz tuzu ile tuzlandı. buzdolabına beklemeye girdi.

25 saat önce:
buzdolabından tezgaha çıktı. tencereye girmeden oda sıcaklığına gelsin diye.

23 saat önce:
tavukları ortadan ikiye böldük, tencereye daha kolay yerleşmesi için. suyu kaynayınca altını kıstık, köpüğünü aldık, usul usul pişmeye bıraktık. sonra da, yani pişince de, ateşten çekip, kendi suyunda dinlenmeye.

17 saat önce:
kendi suyunda ılınan tavukları didikledik. şöyle irice parçalar halinde. suyunu süzüp, 1 litre kadarını tekrar kaynamak üzere yeni bir tencereye. kalan su ise bilahare kullanmak için başka bir kenara.

didiklenen tavukları ise şunlarla harmanladık: taze tarhun, maydanoz, frenk soğanı, hep doğranmış. az limon kabuğu rendesi. ezilmiş ançuez, ama ucundan, kimsenin anlayacağı kadar değil, umami için. ayrıca yenibahar, paprika, minicik toz tarçın, değirmen karabiber, tuz.

kalıpları yağladık, ama eser miktarda, sadece parlaklık için. tavukları içlerine doldurduk. 100 gram.

iki yaprak jelatini -az jelatin, zira kalıp gibi olmasını, jelatininin hissedilmesini istemedim- önce soğuk suda ısladım, sonra kenarda fıklamakta olan 1 litre tavuk suyunun içine kattım. tamamen eridiğinden emin oldum, ama yine de Çin külahı/chinoise’dan süzerek başka bir kaba transfer ettim. bir kepçeyle, kalıplardaki tavukların üstünü örtü-örtmedi kadar doldurdum. soğumaya kenara aldık.

15 saat önce:
üstlerini örtüp, buzdolabına koyduk gece için. daha önce kapamamamızın sebebi, hani kendi ısısıyla terlemesin de, kendi üstüne damlamasın diye.

30 dakika önce:
serin odada rafa çıkardık, tabakladığımızda fazla soğuk olmasın diye.

servis saati:
tabağa önce mayonez. söğüşü kalıptan, başka bir kaba ters çevirerek çıkardık. fazla suyunu akıtıp, tabaktaki mayonezin üstüne yerleştirdik. yanına fındık turp, taze soğan, iri kapari, kurdele hıyar, tere ve kızarmış ekşi aya ekmeği.

işte bir söğüş tabağı. lütfen söğüş diyip, geçmeyin, haksızlık olur.

Alintidir
 
Üst Alt