- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Mascarpone krema için;
80 gram krema
230 gram mascarpone
30 gram pudra şekeri
1 adet vanilya çubuğu
1 adet limon kabuğu rendesi
Tart hamuru için;
250 gram un
125 gram soğuk-küp kesilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı
30 gram çok soğuk su
5 gram vanilya özütü
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
Üzeri için;
700 gram taze incir
2 yemek kaşığı bal
Mascarpone ve İncirli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Mascarpone ve İncirli Tart Tarifi Tarifi için;
Tart hamurunu yapmak için; un, pudra şekeri, vanilya özütü, tuz, kabartma tozu ve limon rendesini karıştırın. Yumurta sarısı ve küp kesilmiş tereyağını ilave edip mikserin pedal aparatıyla karıştırın.
Islak kum kıvamına gelince sadece hamur kendini toparlayana kadar soğuk su ilave edin.
Hamura yassı yuvarlak şekil verip 1 saat buzdolabında bekletin.
Pişireceğiniz tart kalıbına göre hamuru merdaneyle açıp kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla birkaç delik açıp buzdolabında yarım saat daha bekletin.
Üzerine folyo veya pişirme kağıdı koyup ağırlık nohutları koyup 180 C fırında 15 dakika pişirin. Folyo ve ağırlıkları alıp 10 dakika daha pişirip fırından alın.
Kremayı yapmak için; masarponeyi pürüzsüz bir doku elde edene kadar çırpın, pudra şekeri, vanilya çubuğunun çekideklerini, limon rendesini ve kremayı ekleyip karıştırın ve soğuyan turtanın üzerine dökün.
Üzerini incirle kaplayıp isteğe göre bal gezdirerek servis edin.
80 gram krema
230 gram mascarpone
30 gram pudra şekeri
1 adet vanilya çubuğu
1 adet limon kabuğu rendesi
Tart hamuru için;
250 gram un
125 gram soğuk-küp kesilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı
30 gram çok soğuk su
5 gram vanilya özütü
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
Üzeri için;
700 gram taze incir
2 yemek kaşığı bal
Mascarpone ve İncirli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Mascarpone ve İncirli Tart Tarifi Tarifi için;
Tart hamurunu yapmak için; un, pudra şekeri, vanilya özütü, tuz, kabartma tozu ve limon rendesini karıştırın. Yumurta sarısı ve küp kesilmiş tereyağını ilave edip mikserin pedal aparatıyla karıştırın.
Islak kum kıvamına gelince sadece hamur kendini toparlayana kadar soğuk su ilave edin.
Hamura yassı yuvarlak şekil verip 1 saat buzdolabında bekletin.
Pişireceğiniz tart kalıbına göre hamuru merdaneyle açıp kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla birkaç delik açıp buzdolabında yarım saat daha bekletin.
Üzerine folyo veya pişirme kağıdı koyup ağırlık nohutları koyup 180 C fırında 15 dakika pişirin. Folyo ve ağırlıkları alıp 10 dakika daha pişirip fırından alın.
Kremayı yapmak için; masarponeyi pürüzsüz bir doku elde edene kadar çırpın, pudra şekeri, vanilya çubuğunun çekideklerini, limon rendesini ve kremayı ekleyip karıştırın ve soğuyan turtanın üzerine dökün.
Üzerini incirle kaplayıp isteğe göre bal gezdirerek servis edin.