Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mascarpone ve Ahududulu Trifle Tarifi Nasıl Yapılır?

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler

3 adet yaprak jelatin
300 gram ahududu
350 ml krema
250 gram mascarpone
1 adet vanilya çubuğu
75 gram pudra şekeri
12 adet kedi dili
50 gram file badem
Üzeri için;

Gümüş top şekerlemeler
Kedi dillerinin şerbeti için;
200 gram su
150 gram şeker
1 adet limon kabuğunun rendesi
2 adet limonun suyu
3-4 tane karanfil
50 ml portakal likörü
Mascarpone ve Ahududulu Trifle Tarifi Nasıl Yapılır?

Mascarpone ve Ahududulu Trifle Tarifi Tarifi için;
Su, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu, tane karanfil ve portakal likörünü bir sos tenceresine alıp kaynatın. Şerbet kıvamını alınca altını kapatıp soğutun.
Jelatinleri soğuk suda eritin. Ahududuların yarısını rondodan geçirip püre haline getirin. Beklettiğiniz jelatinlere 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyip iyice erimesini sağlayın.
Mascarpone, pudra şekeri, vanilya çubuğu tanelerini çırpmaya alın. Kremayı da ayrı olarak çırpın. Krema ile mascarponeli harcı birleştirin ve jelatini de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Silikon dikdörtgen kek kalıbına veya streç film yerleştirdiğiniz dikdörtgen kek kalıbına sırasıyla mascarponeli kremanın yarısı, püre ahududunun yarısı, ahududu, hazırladığınız şerbete batırılmış kedi dili, kalan kremanın 1/3’ü, püre ahududu, ahududu ve son olarak kalan kremayı koyup 4-5 saat buzdolabında bekletin. Kavrulmuş file badem ve şekerleme ile süsleyip servis edin.
 
Üst Alt