- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Marzipanlı Çikolatalı Pasta
Malzemeler
► 2 Su bardağı un
► 4 Çorba kaşığı kakao
► 1 Çay kaşığı kabartma tozu
► 2 Paket vanilya
► Bir tutam tuz
► 1 Su bardağı süt
► 2 Su bardağı toz şeker
► 3 Tane yumurta
► 1 Çay kaşığı karbonat
► 1 Su bardağı sıcak su
İç Malzemesi İçin
► 1 Paket bitter çikolata
► 1 Çay bardağı krema
Marzipan İçin
► 300 Gram badem ezmesi
► Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
► 1 Tane yumurtanın akı
Üzeri İçin
► 1 Paket bitter çikolata
► 5-6 Tane çilek


Marzipanlı Çikolatalı Pasta Tarifi:
Malzemeler
► 2 Su bardağı un
► 4 Çorba kaşığı kakao
► 1 Çay kaşığı kabartma tozu
► 2 Paket vanilya
► Bir tutam tuz
► 1 Su bardağı süt
► 2 Su bardağı toz şeker
► 3 Tane yumurta
► 1 Çay kaşığı karbonat
► 1 Su bardağı sıcak su
İç Malzemesi İçin
► 1 Paket bitter çikolata
► 1 Çay bardağı krema
Marzipan İçin
► 300 Gram badem ezmesi
► Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
► 1 Tane yumurtanın akı
Üzeri İçin
► 1 Paket bitter çikolata
► 5-6 Tane çilek


Marzipanlı Çikolatalı Pasta Tarifi:
- Geniş bir kaba eleyerek unu ve kakaoyu alalım. Üstüne kabartma tozunu, karbonatı, vanilyayı, tuzu ve toz şekeri ilave edelim. Kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra üstüne yumurtaları, suyu ve sütü ilave edip mikserle çırpalım.
- Hazır olan karışımı yağlı kağıtla kaplı fırın kabına dökelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Kek soğuduktan sonra boylamasına bir kaç parça halinde keselim.
- Kremayı bir kaba katıp ısıtalım içine bitter çikolata parçalarını katıp karıştırarak erimesini sağlayalım. Kestiğimiz keklerin bir parçasını servis tabağına katıp üstüne kremalı çikolatalı karışımdan sürelim. Üstüne ikinci parçayı kapatalım. Aynı şekilde kek parçaları bitene kadar yapalım.
- Marzipanı için, Badem ezmesini, pudra şekerini ve yumurta akını iyice karıştırıp yoğuralım. Ardından merdaneyle açarak pastayı kaplayalım. Kenar fazlalıklarını bıçakla keserek düzeltelim.
- Kalan hamurdan başparmak büyüklüğünde üçgenler keselim. Kestiğimiz üçgenleri ince taraflarından kalın kenarına doğru içe yuvarlayarak gül şekli yapalım.
- Üzeri için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip üstüne sürelim. Marzipanı güllerle ve çileklerle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.