Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mardin Yöresi Kibe Dolması Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
images

Malzemeler


2 adet kuzu işkembe
1 su bardağı bulgur
1 büyük boy soğan

250 gr. kuşbaşı et
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım su bardağı su
2 diş sarmısak
Reyhan, yarım çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber

Yapılışı

İşkembeleri iyice yıkayın. Bir yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz atıp ovalayın.
15 dakika bekletip durulayın.Tekrar üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, yeniden sirke ekleyin ve en az 3 saat bekleyin. (Bu ağır kokusunun hafiflemesi için. Bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar soğuk biryerde bekletebilirsiniz)
Sudan aldığınız işkembeleri 10×20 cm2 (Yaklaşık bir el büyüklüğünde) parçalara kesiniz.

Diğer tarafta bir tencereye soğanı yemeklik doğrayın.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile sarartın.
Çok küçük doğranmış parça eti ekleyip soteleyin.
Salçayı koyup eritin. Bulguru, sarmısağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yarım su bardağı su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
Kestiğiniz işkembe parçalarının 2 tarafını dikip açık olan tarafından 1.5 yemek kaşığı kadar iç koyun. Çok koymayın, iç şişiyor, işkembe ise küçülüyor
Doldurduğunuz açık olan kısmıda dikin.
Bütün parçaları bu şekilde diktikten sonra, düdüklü tencereye koyun.
Üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyin.
Ağır kokmasın diye, suyuna 2 adet küçük soğan ve 5-6 adet tane karabiber ekleyin.Defne yaprağıda olabilir.
Tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 1 saat pişirin.
 
Üst Alt