Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mardin firkiye tarifi

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Mardin firkiye tarifi
Güneydoğu***8217;nun bol baharatlı yemek kültürü Mardin mutfağın***8217;da tipik olarak kendini hissettirmektedir.Et ve etle yapılan çeşitli yemekler halkın birinci öncelikli olarak tercihidir.Sebze çok nadir tüketilmektedir. Aslında Mardin çeşitli kültürel yapının içi içe düğümlendiği bir mozaiktir. Bu nedenle de oldukça fazla yemek çeşidine rastlamaktayız. Bunlardan birisi de Fikriye ***8216;dir. Çağla ve kuşbaşı et kullanılarak yapılan ilginç bir yemektir.
Gereken Malzemeler
1 kilo iri kuşbaşı
1 kilo badem çağlası
1 çorba kaşığı salça
6 tane taze soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tane limon
Köftesi için gereken malzemeler
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Öncelikle etimizi tencereye koyup kendi suyu ile birlikte kavuralım. Sonra içine tereyağını ekleyelim. 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra salça 4 su bardağı su ve tuz ekleyelim. Yarım saat kadar haşlayalım. Bu arada köfte malzemesini yoğuralım. Misket şeklinde köfteler yuvarlayalım. Kaynamakta olan yemeğimize çağla ve köftelerimizi atalım. 10 dakika sonra iri doğradığımız soğanı kıydığımız maydanozu pul biberi katalım. Tenceremizin kapağını kapatalım. 5 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve ateşten alıp sıcak olarak servise sunalım. Afiyet Olsun.
 
Üst Alt