Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Mantarlı Tavuk Tarif
Malzemeler
1 tane tavuk göğüs eti
7 tane kültür mantarı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı Biberli yeşil zeytin doğranmış
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar sıvıyağ
Yeteri kadar limon suyu
Tarifi
Mantarlı tavuk salatamızı yapmaya başlarken öncelikle mantarları yıkayalım ve doğrayalım. Tencereye alalım ve mantarlarımızı haşlayalım. Daha sonra tavuk etimizi de haşlayalım ve küp küp doğrayalım. Mantarları süzelim ve salata kâsesine alalım. Tavuk etleriniz ekleyelim. İnce kıydığımız maydanoz ve dereotunu da ekledikten sonra karıştıralım. Mısır, zeytinyağı, tuz, limon suyu, karabiber ve doğranmış yeşil zeytini de ekledikten sonra karıştıralım ve biraz bekleyelim. Sos ile mantar ve tavuk eti birleşince servis yapalım.
Afiyet olsun.