-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
4.5 su bardağı sıcak su
300 gr kültür mantarı
2 havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın.
Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.
Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun.
Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
Mantar ve havucu ekleyin.
Sıcak su ve tuz ilave edin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
2 su bardağı arpa şehriye
4.5 su bardağı sıcak su
300 gr kültür mantarı
2 havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın.
Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.
Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun.
Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
Mantar ve havucu ekleyin.
Sıcak su ve tuz ilave edin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.