Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz, kekik, kara ve kırmızı biber
- Sıcak su
Yağları tencereye alıp iyice kızdıralım ardından etimizi atıp bir güzel kavurmaya başlayalım yaklaşık 15 dk kavuruyoruz ardından yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında yemeklik doğradığımız biberleri de ekliyoruz. (ayrı bir tavada doğradığımız mantarları limonlu su da biraz kaynatıyoruz kararmaması için) son olarak salçamızı da ekliyoruz üzerini gelecek kadar sıcak su ekleyip iyice kaynatıyoruz haşladığımız mantarları ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz ara sıra kontrol edin etinizi iyice kıvama geldikten sonra servise sunuyoruz afiyet olsun şimdiden.