Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mantarlı Et Sote Yapımı

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
mantarli-et-sote-500x333.jpg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg



  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz, kekik, kara ve kırmızı biber
  • Sıcak su
yemek_tarifi_hazirlanisi.png


Yağları tencereye alıp iyice kızdıralım ardından etimizi atıp bir güzel kavurmaya başlayalım yaklaşık 15 dk kavuruyoruz ardından yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında yemeklik doğradığımız biberleri de ekliyoruz. (ayrı bir tavada doğradığımız mantarları limonlu su da biraz kaynatıyoruz kararmaması için) son olarak salçamızı da ekliyoruz üzerini gelecek kadar sıcak su ekleyip iyice kaynatıyoruz haşladığımız mantarları ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz ara sıra kontrol edin etinizi iyice kıvama geldikten sonra servise sunuyoruz afiyet olsun şimdiden.
 
Üst Alt