Mantarlı baton köfte
500 gr kıyma
300 gr kültür mantarı
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 dilim bayat ekmek içi
5 taze soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Kıymayı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kimyon, taze soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip iyice yoğurun.
Mantarları ufak doğrayarak kalan yağ ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Soğuduktan sonra kıymaya ekleyip karıştırın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kıyma karışımını içine bastırarak yerleştirin.
üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Mantarlı baton köfte artık hazır,
500 gr kıyma
300 gr kültür mantarı
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 dilim bayat ekmek içi
5 taze soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Kıymayı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kimyon, taze soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip iyice yoğurun.
Mantarları ufak doğrayarak kalan yağ ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Soğuduktan sonra kıymaya ekleyip karıştırın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kıyma karışımını içine bastırarak yerleştirin.
üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Mantarlı baton köfte artık hazır,