OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
Jöle için:
Yarım su bardağı + 5 çorba kaşığı mandalina suyu
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
2 adet yaprak jelatin
Yeteri kadar buzlu su
İrmik helvası için:
2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet mandalina
Mandalinalı İrmik Helvası Yapılışı
JÖLE için mandalina suyu ve tozşekeri kaynatın. Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Suyun içinden alıp, mandalina suyuna ilave edin ve karıştırın. Jöleli karışımı bir kabın içine 2 cm kalınlığında dökün. Donması için dinlendirin. İrmik helvası için mandalina suyu ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmiği rengi dönene dek kavurun. Üzerine kaynayan tozşekerli mandalina suyunu ilave edip, 30 saniye karıştırarak pişirin. Mandalinaları dilimleyip, zarlarını temizleyin. Karışıma ekleyip, hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Helvayı bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis için irmik helvası ve jöleden kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıra ile irmik helvası ve jöleyi 4 kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Jöle için:
Yarım su bardağı + 5 çorba kaşığı mandalina suyu
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
2 adet yaprak jelatin
Yeteri kadar buzlu su
İrmik helvası için:
2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet mandalina
Mandalinalı İrmik Helvası Yapılışı
JÖLE için mandalina suyu ve tozşekeri kaynatın. Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Suyun içinden alıp, mandalina suyuna ilave edin ve karıştırın. Jöleli karışımı bir kabın içine 2 cm kalınlığında dökün. Donması için dinlendirin. İrmik helvası için mandalina suyu ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmiği rengi dönene dek kavurun. Üzerine kaynayan tozşekerli mandalina suyunu ilave edip, 30 saniye karıştırarak pişirin. Mandalinaları dilimleyip, zarlarını temizleyin. Karışıma ekleyip, hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Helvayı bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis için irmik helvası ve jöleden kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıra ile irmik helvası ve jöleyi 4 kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.