- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
MALZEMELER:
3 SU BARDAĞI MISIR UNU
YETERİ KADAR TUZ
100 GR TEREYAĞI
6 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI PEKMEZ
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:
YAĞ VE TUZU GENİŞ BİR TENCEREDE KAYNAYAN SUYA AKTARIP ELEKTEN GEÇİRİLMİŞ MISIR UNUNU DA YAVAŞ YAVAŞ AKTARIN. KISIK ATEŞTE, SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MISIR UNUNU PİŞİRİN. İYİCE KATILAŞIP NEREDEYSE KAŞIĞA YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELEN YEMEĞİ OCAKTAN ALIN.İSTERSENİZ KAŞIK KAŞIK TABAĞA DİZİN. İSTERSENİZ GENİŞ BİR TABAĞA AKTARIP ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN. PEKMEZİ ÜZERİNE AKTARIP CEVİZLERİ SERPİŞTİRİN VE SERVİSE SUNUN.
3 SU BARDAĞI MISIR UNU
YETERİ KADAR TUZ
100 GR TEREYAĞI
6 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI PEKMEZ
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:
YAĞ VE TUZU GENİŞ BİR TENCEREDE KAYNAYAN SUYA AKTARIP ELEKTEN GEÇİRİLMİŞ MISIR UNUNU DA YAVAŞ YAVAŞ AKTARIN. KISIK ATEŞTE, SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MISIR UNUNU PİŞİRİN. İYİCE KATILAŞIP NEREDEYSE KAŞIĞA YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELEN YEMEĞİ OCAKTAN ALIN.İSTERSENİZ KAŞIK KAŞIK TABAĞA DİZİN. İSTERSENİZ GENİŞ BİR TABAĞA AKTARIP ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN. PEKMEZİ ÜZERİNE AKTARIP CEVİZLERİ SERPİŞTİRİN VE SERVİSE SUNUN.