Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Maker Nedir? Stem Nedir?

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,518
  • MFC Puanı
    3,901
Maker Nedir? Stem Nedir?


11294_maker.jpg


Maker ,

Günümüz dünyasında meydana gelen teknolojik gelişmelerin de yardımıyla insanların kendin yap projelerine olan ilgisi gün geçtikçe artmaktadır. Maker; kendi bilgi ve tecrübeleriyle, teknolojiyi de kullanarak bir şeyler üreten kişi anlamına gelmektedir. Çok basit bir anlatımla Maker olan bir kişi, çocukluğunda kendi oyuncaklarını veya evdeki eşyaları söken, içinde ne olduğunu merak eden, söktüğü eşyayı tekrar toplamaya çalışan bir kişidir. Elektronik projeler tasarlamak ve gerçekleştirmek, 3 boyutlu baskı yapmak, hayatı kolaylaştıracak bir takım alet veya cihazlar üretmek, kendine özgü bir yazılım tasarlamak gibi konular Maker olanların en temelden ilgilendiği konular olarak düşünülebilir.

Maker hareketinin ruhunda paylaşımcı olmak vardır. Yani kişi ürettiği ürünü herhangi bir gelir elde etmeksizin diğer insanlarla paylaşmalıdır. Yaptığı ürünün tanıtımı, yapım aşamaları, gerekli olan malzemeler ve bu malzemelerin nasıl temin edilebileceği gibi konularda açık ve paylaşımcı olmalı, bilgi ve deneyimlerini karşılıksız olarak insanlara aktarmalıdır. Maker olan bir kişi, düşünen, tasarlayan, meraklı, araştırmacı, girişimci ve üretken bir kişidir.



Stem,İngilizce Science (Fen) Technology (Teknoloji) Engineering (Mühendislik) Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan STEM; insanların öğrenim hayatlarında Bilim ve Teknoloji alanlarında daha fazla eğitim alması ve daha fazla uygulama yapmasıdır. Bu amacın uygulanması için Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi alanlar ve diğer alanların arasında bir bağlantı kurulması gerekmektedir. STEM eğitimi henüz yeni bir kavram olduğundan dolayı, uygulamada henüz bir netlik kazanılamamıştır. Yapılan araştırmalara göre STEM eğitiminin temel unsurları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

11294_stem-300x170.jpg

– STEM dersleri gerçek hayatta karşılaşılan problemlere ve bunların çözümüne dayanır.
– STEM; öğrencileri sorgulamaya ve araştırmaya yöneltir.
– STEM dersleri kılavuzluğunu mühendislik tasarımlarından alır.
– Öğrenciler STEM derslerinde matematik ve fen içeriğini bire bir uygular.
– Öğrenciler STEM derslerinde düşünen, üretken, araştırmacı bir takım çalışması içinde yer alırlar.
– STEM; hatayı irdelemeyi ve onu çözmeyi öğrenmenin bir parçası olarak görür. Birden fazla doğru cevaba izin verir
.
STEM daha çocuk yaşlarda öğrencilere uygulanmalı ve onların yaratıcılıkları yönünde eğitim almaları sağlanmalıdır. Bu şekilde çocuklar merak duygularına göre problem çözme yetisini kazanacaklardır. STEM sistemi sayesinde öğrenciler analitik düşünme yeteneğini kazanabilir ve ezberci eğitimden uzaklaşarak problem çözme becerilerini geliştirebilirler.

11294_steam_ve_maker-300x204.png


MAKER VE STEM

Bu iki kavram birbirleri ile bağlantılı olarak düşünülmelidir. Maker olan bir kişi bu özelliğinin farkında olmayabilir. Aslında bunun farkında olmamasının en temel nedeni eğitim sistemidir. Ezberci bir eğitim sistemi ile yetişen kişi zaman yönetimi, girişimcilik, üretkenlik, inovasyon, birlikte çalışma ve uyum gibi beceriler kazanamadığı için, meraklı ve araştırmacı olan yönünü geliştirememektedir. STEM eğitimi sayesinde kazanacağı bu beceriler ile kişi, temelinde yatan Maker özelliklerini geliştirerek tasarlayan, girişimci ve üretken bir kişi haline gelecektir.

Alınntıdır.
 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    25 May 2016
  • Mesajlar
    5,364
  • MFC Puanı
    2,153
Ahanda bizim gönlümüzün efendisi :sigara
 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    25 May 2016
  • Mesajlar
    5,364
  • MFC Puanı
    2,153


hadi yine iyisiniz hocam :D

FCL (Future Classroom Lab) adı altında Avrupa Birliği ve EBA destekli böyle bir proje çalışması başlatıldı ancak devlet okulları çok çok geride imkanlardan ötürü. Özel okullar ise ortalama beş senedir bu iş ile uğraşıyor. Bakalım ne zaman devlette yaygınlaşacak :sigara LibertA
 
Üst Alt