-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,522
-
- MFC Puanı
- 3,901
Malzemeler
800 gram kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3-4 adet büyük boy patlıcan
2 avuç çiğ badem
2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığıtereyağ
1 çay kaşığıyenibahar
3.5 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
Püf Noktası
Elinizde fazla et suyu olsa da eklemeyin, hem çok yağlı hem de çok ağır olur. Patlıcanların yağını iyice çektirin.
Pişirme Önerisi
Etlerinizi fazla pişirmeyin ki parçalanmasınlar.
Nasıl Yapılır?
●Kuzu etlerini düdüklü tencereye alın, üzerine 2 su bardağı su koyun ve 15 dakika kadar pişirin.
●Bu arada patlıcanları pijamalı olarak kesin ve ince uzun dilimleyin.
●Dilimlediğiniz patlıcanları yağda kızartın, ve havlu kağıdın üzerine koyup yağın fazlasını alın.
●Pirinci iyice yıkayın.
●Pişen etlerinizi 1 yemek kaşığı tereyağ da 10 dakika kadar kavurun. Yeni baharını, tuzunu ve karabiberini ekleyin ve ateşten alın.
●Büyükçe bir tencerenin dibini iyice yağlayın. Tam ortasına etleri koyun. Çevirdiğinizde etlerin altından gelip dış tarafa uzanacak şekilde dilim patlıcanları tencerenin tabanından kenarlarına doğru dizin.
●Yıkanmış pirinci dökün, patlıcanları çok sıkı olmayacak şekilde kapatın. Et suyunu ve normal suyu sıcak olarak dökün ve tuzunu da ekleyin.
●Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Demlenmesi için de en az 20 dakika verin.
●Servis öncesi ters çevirip bir tabağa çıkarın ve hafif kavurduğunuz ciğ bademleri de üzerine koyup servis edin.