Bu Macunun Faydaları
Damar tıkanıklıklarını açar, dimağı kuvvetlendirir, aklı ve zekâyı arttırır, vücuttaki yelleri temizler.
Gerekli Malzemeler
Kabili............................................ .... 50 gr.
Katran köpüğü ......................................... 25 gr.
Zencefil............................................ . 25 gr.
Kişniş ....... ............................................. 25 gr.
Hardal............................................ .. 25 gr.
Yosun............................................ .... 25 gr.
Kına tohumu....................................... 25 gr.
Kereviz............................................ .. 25 gr.
Sarısabır........................................... 25 gr.
Dövülmüş gül..................................... 13 gr.
Mesteki............................................ . 13 gr.
Sümbül............................................ .. 13 gr.
Udinindi............................................ 13 gr.
Safran............................................ ... 1 gr.
Papatya............................................ .. 3 gr.
Misk............................................ ....... 1 gr.
Amber............................................ .... 1 gr.
Yapılışı
Cümlesi gülsuyu içinde ezilerek yeteri kadar süzme bal ile macun yapılır.[1]
Kaynaklar
[1] "Kitab-u Menafi-u Nas"
Damar tıkanıklıklarını açar, dimağı kuvvetlendirir, aklı ve zekâyı arttırır, vücuttaki yelleri temizler.
Gerekli Malzemeler
Kabili............................................ .... 50 gr.
Katran köpüğü ......................................... 25 gr.
Zencefil............................................ . 25 gr.
Kişniş ....... ............................................. 25 gr.
Hardal............................................ .. 25 gr.
Yosun............................................ .... 25 gr.
Kına tohumu....................................... 25 gr.
Kereviz............................................ .. 25 gr.
Sarısabır........................................... 25 gr.
Dövülmüş gül..................................... 13 gr.
Mesteki............................................ . 13 gr.
Sümbül............................................ .. 13 gr.
Udinindi............................................ 13 gr.
Safran............................................ ... 1 gr.
Papatya............................................ .. 3 gr.
Misk............................................ ....... 1 gr.
Amber............................................ .... 1 gr.
Yapılışı
Cümlesi gülsuyu içinde ezilerek yeteri kadar süzme bal ile macun yapılır.[1]
Kaynaklar
[1] "Kitab-u Menafi-u Nas"