-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Lucid rüya çok konuşulan bir konudur. Her yerde farklı yapılış şekli ve farklı düşüncelere sahip ilginç bir olaydır.
1. Lucid Dream Nedir
Lüsid rüya veya berrak rüya, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu yani rüyasını kontrol edebildiği bu tür rüyalara verilen addır. Terim, ilk kez Oxford Psikofizik Enstitüsünden parapsikolog Celia Green tarafından kullanılmıştır.Asıl adı Lucid Dream'dir.
Doğunun lüsid rüyaya önem veren bazı mistik ekollerinde üstat, öğrencisine gördüğü psikofizyolojik kaynaklı rüyayı yönlendirebilmesi için imajinasyonu denetleme tekniklerini öğretir. Bu teknikleri uygulayabilen öğrenci, rüyasında vahşi bir hayvan tarafından kovalanmaktaysa, rüyasında bilinçli hâle geçer (lüsid rüya hali) ve imajinasyonunu denetlemesi sayesinde rüyanın kalan kısmında bu kez kendisi o vahşi hayvanı kovalayabilir.
Lucid Rüyanın uykunun derin kısımlarında gerçekleşmesi çok zordur. Genellikle basit olarak Ram denilen uyku arasında gerçekleşir. Yani Uyanmak/Uyanmamak arasındaki çizgide rüyanızı kontrol etmeniz çok kolaydır.Rüyamızı kontrol etmemiz için bilincimizi rüyada iken tamamen olmasa da devreye sokmamız gerekiyor. Bilinçaltımızı kontrol edemeyiz, bu nedenle bilinçaltımız ve bilincimizi iş birliği yapmaya zorlamalıyız.
2. Lucid Dream Nasıl Görülebilir
Bu yöntemde kendinize bir obje ya da bir renk seçebilirsiniz, ne zaman o objeyi ya da rengi görseniz kendinize rüyada olup olmadığınızı sormanız gerekiyor.Mesela saate baktığınız her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Ya da bir renk tutup (ör:mor) mor rengi gördüğünüz her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Bunu yaptığınız zaman rüyada olmadığınızdan emin olmak için kendinizi cimdikleyebilir ya da başka bir şey yapabilirsiniz.Bir yöntemde rüyada olup olmadığınızı anlamak için elektrik düğmesine basmaktır.Işık yanıyormu yanmıyormu kontrol edebilirsiniz.Rüyadaysanız hiç bir değişiklik olmaz.
Bunu yapmamızdaki amaç şu dur ; Bu kontrollerden sonra bir süre sonra bilincimiz rüyadaykenden aynı soruyu sormaya başlayacaktır.Bu soruyu rüyada sorduğumuz zaman ve ardından kendimizi cimdiklediğimiz zaman rüyada olup olmadığımızı anlayabiliriz.
3. Lucid Dream Teknikleri Nelerdir
Öncelikle bu kolay bir iş değildir ama kolay yolu da vardır tabi, çok kolay olmasada.
Uyku/Uyanıklık Arası (REM)
Bu yöntem rüya kontrol etmenin en basit yöntemidir. Aslında herkes farkında olmadan bunu dakika/saniye oranında yaşar. Bu tekniği yapabilmek için biraz uykusuz olmak yeterlidir.
Öncelikle uyumadan önce duşa girmek daha sağlıklı olur, çünkü zihni açacaktır. Bu pozitif etkidir. Duşun ardından yatılmalı, 5 saat sonra uyanılmalıdır. Bunun için alarm kullanabilirsiniz. 5-6 saat sonra uyanın ve en az 10 dakika uyanık kalın.
Uykunuzu da biraz açmak gereklidir. Balkona çıkmak veya elinizi yüzünüzü yıkamak bu konuda size fayda sağlayacaktır. Bunların ardından tekrar yatağınıza yatın, rüyanızı kontrol edeceğinizi düşünün, ne görmek istediğinizi düşünün. Birazdan rüyaya dalacaksınız, ve rüyada farkındalık kazanacaksınız. Durmayın, rüyadayken sürekli bu bir rüya, ve ben bu rüyayı kontrol ediyorum diye düşünün. Bunu düşünmeyi bırakmayın yoksa bilinciniz kapanacaktır ve tekrar bilinçaltına döneceksinizdir. Lucid Rüya olayı, bilinçaltı ve bilincin beraber çalışmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle bilincinizi ve bilinçaltınızı açık tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Hatırlama ve Bilme (Daha Zordur)
Öncelikle, bir renk tutun. Evet, renk. Mesela yeşil rengini tuttunuz. Bu rengi hiç aklınızdan çıkarmayacaksınız. Her gördüğünüz yeşil renkte kendinize Rüyadamıyım? diye soracaksınız. Bu biraz sabır gerektiren bir yöntemdir, fakat sonuçları kesindir.
Lucid Rüya görmenin diğer tekniği ise, not tutmaktır. Yatağınızın ucunda bir not defteri olacak, ve uyandığınız gibi gördüğünüz rüyaları direkt, en fazla hatırlayabildiğiniz kadar not defterinize yazacaksınız. Ve her gece uyumadan yazdığınız notları okuyacak, rüyanızı tekrar gözünüzde canlandırıp hatırlayacaksınız. Bir kaç hafta boyunca böyle usanmadan bıkmadan rüyalarınız sürekli aklınızda olarak devam edeceksiniz. Bunu yaparken aynı zamanda rüya esnasında rüyada olduğunuzu farketmeye çalışacaksınız. Bunun için gün içinde bir kaç saatte bir kendinizi kendinize Rüyadamıyım? diye sormaya alıştırın. Bir süre sonra bu bilinçaltınıza işleyecektir, ve otomatikman rüyanızdayken de Rüyadamıyım? farkındalığını yaşayacaksınızdır.Rüyalar bilinçaltımız tarafından kontrol edilmektedir.
Bir süre sonra rüyalarınız ile bütünleşeceksiniz ve profesyonel bir şekilde rüyalarınızı istediğiniz vakit kontrol etmeye başlayacaksınız.Ama aşırıya kaçıldığında bazı sorunlara sebep olabilir.
4. Rüyanın Özellikleri Nelerdir
Yapılan bazı çalışmalar sonucunda iyi bir gece uykusundan sonra kişilerin anagram bulmacaları ve zor problemleri çözme yeteneklerinde gelişme görülmüştür. Kontrollü rüyanın başka bir özelliği de rüya gören kişinin rüyada uyanıkken olduğu kadar iyi bir mantıklı düşünme yeteneğine sahip olmasıdır. Kontrollü rüyada kişiler duygularını düzenleme yeteneklerine de sahiptir. Bir araştırmada katılımcılara onlarda farklı duygular uyandıracak kişilerin yüzlerinin fotoğrafları gösterildi. Olumlu ve olumsuz duyguların ortaya çıkmasına sebep olan bu fotoğraflar gösterildikten hemen sonra kişiler kısa bir süre uyudu. Bu kısa süreli esnasında REM uykusuna geçen katılımcılar olumlu duygu uyandıran yüzleri REM uykusuna geçemeyenlerden daha iyi tanıdılar. Araştırma REM uykusuna geçemeyen kişilerde olumsuz duyguların daha fazla oluştuğunu ve REM uykusunun olumsuz duyguları işlemede yardımcı olduğunu gösteriyor. Kontrollü rüyada insanlar sosyal ilişkileriyle ilgili uyanıkken olduğundan daha fazla düşünürler. Rüya gören kişiler rüya başına ortalama 4 kişi (kendisi hariç) tanımlarlar ve kişiler arasındaki sosyal ilişkiler sıklıkla agresiflikle yakından bağlantılıdır. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda rüyada ortaya çıkan agresifliğin sadece REM uykusunda ortaya çıktığı görülmüştür.
5. Rüyadaki Vücudumuz
Rüya gören kişi nasıl oluyor da vücudunun bir rüya sahnesinde olduğunu fark ediyor? Günlük hayatta insanlar bulundukları yeri paryetal loptaki prekuneus adlı beyin bölgelerinin çalışmasıyla tespit edebilirler. REM uykusunda prekuneusun etkinliği susturulur. O zaman kontrollü rüyalarda bu bölgenin görevini başka bir bölge mi üstleniyor?
Çok sayıda araştırmadan elde edilen sonuçlar rüyada gerçek olmayan uzuvlarımızı gerçekmiş gibi algıladığımızı gösteriyor. Aslında bu durum sadece rüyada değil gerçek hayatta bile oluyor. Bir deneyde, bir kişinin sırtı sıvazlanıyor ve bu esnada kişinin vücudu kendisine ayna vasıtasıyla gösteriliyor. Katılımcıya bulunduğu yeri söylemesi telkin edildiğinde vucudunun aynadaki yansımasını gösteriyor. Katılımcının beyni asıl vücudunu değil aynadaki vücudunu kendi vücuduymuş gibi algılıyor.
Rüyalarda da buna benzer olaylar yaşanıyor. İmgeler ve bunların içindeki yerler bilincimiz tarafından gerçek gibi algılanıyor. Rüyada vücudumuzu göremeyiz ama hissederiz. Prekuneusu kullanmadan vücudumuzun rüya sahnesindeki yerini tespit edebiliriz. Prekuneus sadece fiziksel vücudumuzun gerçek hayatta uzaydaki yerini tespit etmemiz için gereklidir. Rüyalarda resimler fiziksel vücudumuzun yerini alır bir diğer deyişle gördüğümüz vücut resmi beyin tarafından vücut gibi algılanıyor.
6. Rüya Bilincini Uyanık Haldeki Bilincimizden Nasıl Ayırt Ederiz
Kontrollü rüya kişinin rüya görmesi sırasında uyanık haldeki bilinci ile rüya bilincinin karışması sonucu oluşan bir rüya şeklidir. Rüyada aklı başında olma durumu rüya gören kişiler tarafından sıklıkla uyanık haldeki duruma benzetilir ancak bu durum uyanık hal ile rüya bilincinin ortasında kalmış ve çok sabit bir durum değildir.
Kontrollü rüya üzerine yapılan araştırmalarda rüya gören kişinin yatağında yattığının ve rüya gördüğünün farkında olduğu bulunmuştur. Normal şartlarda rüya gören kişiler fiziksel vücudunun farkında olamazlar çünkü dorsolateral prefrontal korteks (DLPFC) ve prekuneus etkin değildir ancak kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerinde bu bölgeler REM uykusu sırasında tekrar etkin hale gelir ve rüyada kontrol başlar. Ayrıca kontrollü rüya ve normal rüya karşılaştırıldığında kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerinin kortikal (beyin kabuğu) bağlantılarının daha fazla olduğu ve beyinlerindeki gama dalgalarında da bir artış olduğu gözlenmiştir. Yaklaşık 40 Hz frekansındaki gama dalgaları beyinde farkındalık ile ilişkilendirilmiştir. Kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerindeki gama dalga frekansının 40 Hz civarında ölçülmesi bu kişilerin rüyalarında uyanıklık bilincine sahip olduğunu gösteriyor. Kontrollü rüya esnasında DLPFC ve prekuneusun REM uykusu esnasında tekrar etkin hale gelmesi gama dalgalarının frekansında değişikliğe sebep olur ve tüm kortikal bağlantılarda bir artış meydana gelir.
7. Lucid Dream Yararları Nelerdir
Tüm fantazilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İstediğniz herşeyin sahibi olabilirsiniz.
Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.
Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer Dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.
İleriki evresi Astral Seyehattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.
8. Lucid Dream Zararları Nelerdir
Gerçek hayattan sıkılma, Lucid Rüyaya bağımlı olma.
Beynin çok hızlı bir şekilde yorulması.
Metabolizma yavaşlığı.(aşırı yorgunlukla ciddi yaralanmalar.)
Kalp Ritmi Artış veya Düşüşü (Çok heycanlandığınızda ki genellikle heycanlanırsınız, kalp ritminiz aksayabilir.)
Psikolojik bozukluk (gerçek hayatla rüyayı ayırt edememe durumu, intihara kadar gidebilen bir ruhsal hastalıktır.)
Uykusuzluk
Belli yaşın üstündekilerin Lucid Rüya yapması kesinlikle önerilmiyor. Lucid Rüya sırasında ölen insanların sayısı 600ü geçmektedir.
1. Lucid Dream Nedir
Lüsid rüya veya berrak rüya, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu yani rüyasını kontrol edebildiği bu tür rüyalara verilen addır. Terim, ilk kez Oxford Psikofizik Enstitüsünden parapsikolog Celia Green tarafından kullanılmıştır.Asıl adı Lucid Dream'dir.
Doğunun lüsid rüyaya önem veren bazı mistik ekollerinde üstat, öğrencisine gördüğü psikofizyolojik kaynaklı rüyayı yönlendirebilmesi için imajinasyonu denetleme tekniklerini öğretir. Bu teknikleri uygulayabilen öğrenci, rüyasında vahşi bir hayvan tarafından kovalanmaktaysa, rüyasında bilinçli hâle geçer (lüsid rüya hali) ve imajinasyonunu denetlemesi sayesinde rüyanın kalan kısmında bu kez kendisi o vahşi hayvanı kovalayabilir.
Lucid Rüyanın uykunun derin kısımlarında gerçekleşmesi çok zordur. Genellikle basit olarak Ram denilen uyku arasında gerçekleşir. Yani Uyanmak/Uyanmamak arasındaki çizgide rüyanızı kontrol etmeniz çok kolaydır.Rüyamızı kontrol etmemiz için bilincimizi rüyada iken tamamen olmasa da devreye sokmamız gerekiyor. Bilinçaltımızı kontrol edemeyiz, bu nedenle bilinçaltımız ve bilincimizi iş birliği yapmaya zorlamalıyız.
2. Lucid Dream Nasıl Görülebilir
Bu yöntemde kendinize bir obje ya da bir renk seçebilirsiniz, ne zaman o objeyi ya da rengi görseniz kendinize rüyada olup olmadığınızı sormanız gerekiyor.Mesela saate baktığınız her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Ya da bir renk tutup (ör:mor) mor rengi gördüğünüz her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Bunu yaptığınız zaman rüyada olmadığınızdan emin olmak için kendinizi cimdikleyebilir ya da başka bir şey yapabilirsiniz.Bir yöntemde rüyada olup olmadığınızı anlamak için elektrik düğmesine basmaktır.Işık yanıyormu yanmıyormu kontrol edebilirsiniz.Rüyadaysanız hiç bir değişiklik olmaz.
Bunu yapmamızdaki amaç şu dur ; Bu kontrollerden sonra bir süre sonra bilincimiz rüyadaykenden aynı soruyu sormaya başlayacaktır.Bu soruyu rüyada sorduğumuz zaman ve ardından kendimizi cimdiklediğimiz zaman rüyada olup olmadığımızı anlayabiliriz.
Öncelikle bu kolay bir iş değildir ama kolay yolu da vardır tabi, çok kolay olmasada.
Uyku/Uyanıklık Arası (REM)
Bu yöntem rüya kontrol etmenin en basit yöntemidir. Aslında herkes farkında olmadan bunu dakika/saniye oranında yaşar. Bu tekniği yapabilmek için biraz uykusuz olmak yeterlidir.
Öncelikle uyumadan önce duşa girmek daha sağlıklı olur, çünkü zihni açacaktır. Bu pozitif etkidir. Duşun ardından yatılmalı, 5 saat sonra uyanılmalıdır. Bunun için alarm kullanabilirsiniz. 5-6 saat sonra uyanın ve en az 10 dakika uyanık kalın.
Uykunuzu da biraz açmak gereklidir. Balkona çıkmak veya elinizi yüzünüzü yıkamak bu konuda size fayda sağlayacaktır. Bunların ardından tekrar yatağınıza yatın, rüyanızı kontrol edeceğinizi düşünün, ne görmek istediğinizi düşünün. Birazdan rüyaya dalacaksınız, ve rüyada farkındalık kazanacaksınız. Durmayın, rüyadayken sürekli bu bir rüya, ve ben bu rüyayı kontrol ediyorum diye düşünün. Bunu düşünmeyi bırakmayın yoksa bilinciniz kapanacaktır ve tekrar bilinçaltına döneceksinizdir. Lucid Rüya olayı, bilinçaltı ve bilincin beraber çalışmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle bilincinizi ve bilinçaltınızı açık tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Hatırlama ve Bilme (Daha Zordur)
Öncelikle, bir renk tutun. Evet, renk. Mesela yeşil rengini tuttunuz. Bu rengi hiç aklınızdan çıkarmayacaksınız. Her gördüğünüz yeşil renkte kendinize Rüyadamıyım? diye soracaksınız. Bu biraz sabır gerektiren bir yöntemdir, fakat sonuçları kesindir.
Lucid Rüya görmenin diğer tekniği ise, not tutmaktır. Yatağınızın ucunda bir not defteri olacak, ve uyandığınız gibi gördüğünüz rüyaları direkt, en fazla hatırlayabildiğiniz kadar not defterinize yazacaksınız. Ve her gece uyumadan yazdığınız notları okuyacak, rüyanızı tekrar gözünüzde canlandırıp hatırlayacaksınız. Bir kaç hafta boyunca böyle usanmadan bıkmadan rüyalarınız sürekli aklınızda olarak devam edeceksiniz. Bunu yaparken aynı zamanda rüya esnasında rüyada olduğunuzu farketmeye çalışacaksınız. Bunun için gün içinde bir kaç saatte bir kendinizi kendinize Rüyadamıyım? diye sormaya alıştırın. Bir süre sonra bu bilinçaltınıza işleyecektir, ve otomatikman rüyanızdayken de Rüyadamıyım? farkındalığını yaşayacaksınızdır.Rüyalar bilinçaltımız tarafından kontrol edilmektedir.
Bir süre sonra rüyalarınız ile bütünleşeceksiniz ve profesyonel bir şekilde rüyalarınızı istediğiniz vakit kontrol etmeye başlayacaksınız.Ama aşırıya kaçıldığında bazı sorunlara sebep olabilir.
4. Rüyanın Özellikleri Nelerdir
Yapılan bazı çalışmalar sonucunda iyi bir gece uykusundan sonra kişilerin anagram bulmacaları ve zor problemleri çözme yeteneklerinde gelişme görülmüştür. Kontrollü rüyanın başka bir özelliği de rüya gören kişinin rüyada uyanıkken olduğu kadar iyi bir mantıklı düşünme yeteneğine sahip olmasıdır. Kontrollü rüyada kişiler duygularını düzenleme yeteneklerine de sahiptir. Bir araştırmada katılımcılara onlarda farklı duygular uyandıracak kişilerin yüzlerinin fotoğrafları gösterildi. Olumlu ve olumsuz duyguların ortaya çıkmasına sebep olan bu fotoğraflar gösterildikten hemen sonra kişiler kısa bir süre uyudu. Bu kısa süreli esnasında REM uykusuna geçen katılımcılar olumlu duygu uyandıran yüzleri REM uykusuna geçemeyenlerden daha iyi tanıdılar. Araştırma REM uykusuna geçemeyen kişilerde olumsuz duyguların daha fazla oluştuğunu ve REM uykusunun olumsuz duyguları işlemede yardımcı olduğunu gösteriyor. Kontrollü rüyada insanlar sosyal ilişkileriyle ilgili uyanıkken olduğundan daha fazla düşünürler. Rüya gören kişiler rüya başına ortalama 4 kişi (kendisi hariç) tanımlarlar ve kişiler arasındaki sosyal ilişkiler sıklıkla agresiflikle yakından bağlantılıdır. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda rüyada ortaya çıkan agresifliğin sadece REM uykusunda ortaya çıktığı görülmüştür.
5. Rüyadaki Vücudumuz
Rüya gören kişi nasıl oluyor da vücudunun bir rüya sahnesinde olduğunu fark ediyor? Günlük hayatta insanlar bulundukları yeri paryetal loptaki prekuneus adlı beyin bölgelerinin çalışmasıyla tespit edebilirler. REM uykusunda prekuneusun etkinliği susturulur. O zaman kontrollü rüyalarda bu bölgenin görevini başka bir bölge mi üstleniyor?
Çok sayıda araştırmadan elde edilen sonuçlar rüyada gerçek olmayan uzuvlarımızı gerçekmiş gibi algıladığımızı gösteriyor. Aslında bu durum sadece rüyada değil gerçek hayatta bile oluyor. Bir deneyde, bir kişinin sırtı sıvazlanıyor ve bu esnada kişinin vücudu kendisine ayna vasıtasıyla gösteriliyor. Katılımcıya bulunduğu yeri söylemesi telkin edildiğinde vucudunun aynadaki yansımasını gösteriyor. Katılımcının beyni asıl vücudunu değil aynadaki vücudunu kendi vücuduymuş gibi algılıyor.
Rüyalarda da buna benzer olaylar yaşanıyor. İmgeler ve bunların içindeki yerler bilincimiz tarafından gerçek gibi algılanıyor. Rüyada vücudumuzu göremeyiz ama hissederiz. Prekuneusu kullanmadan vücudumuzun rüya sahnesindeki yerini tespit edebiliriz. Prekuneus sadece fiziksel vücudumuzun gerçek hayatta uzaydaki yerini tespit etmemiz için gereklidir. Rüyalarda resimler fiziksel vücudumuzun yerini alır bir diğer deyişle gördüğümüz vücut resmi beyin tarafından vücut gibi algılanıyor.
6. Rüya Bilincini Uyanık Haldeki Bilincimizden Nasıl Ayırt Ederiz
Kontrollü rüya kişinin rüya görmesi sırasında uyanık haldeki bilinci ile rüya bilincinin karışması sonucu oluşan bir rüya şeklidir. Rüyada aklı başında olma durumu rüya gören kişiler tarafından sıklıkla uyanık haldeki duruma benzetilir ancak bu durum uyanık hal ile rüya bilincinin ortasında kalmış ve çok sabit bir durum değildir.
Kontrollü rüya üzerine yapılan araştırmalarda rüya gören kişinin yatağında yattığının ve rüya gördüğünün farkında olduğu bulunmuştur. Normal şartlarda rüya gören kişiler fiziksel vücudunun farkında olamazlar çünkü dorsolateral prefrontal korteks (DLPFC) ve prekuneus etkin değildir ancak kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerinde bu bölgeler REM uykusu sırasında tekrar etkin hale gelir ve rüyada kontrol başlar. Ayrıca kontrollü rüya ve normal rüya karşılaştırıldığında kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerinin kortikal (beyin kabuğu) bağlantılarının daha fazla olduğu ve beyinlerindeki gama dalgalarında da bir artış olduğu gözlenmiştir. Yaklaşık 40 Hz frekansındaki gama dalgaları beyinde farkındalık ile ilişkilendirilmiştir. Kontrollü rüya gören kişilerin beyinlerindeki gama dalga frekansının 40 Hz civarında ölçülmesi bu kişilerin rüyalarında uyanıklık bilincine sahip olduğunu gösteriyor. Kontrollü rüya esnasında DLPFC ve prekuneusun REM uykusu esnasında tekrar etkin hale gelmesi gama dalgalarının frekansında değişikliğe sebep olur ve tüm kortikal bağlantılarda bir artış meydana gelir.
7. Lucid Dream Yararları Nelerdir
Tüm fantazilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İstediğniz herşeyin sahibi olabilirsiniz.
Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.
Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer Dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.
İleriki evresi Astral Seyehattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.
8. Lucid Dream Zararları Nelerdir
Gerçek hayattan sıkılma, Lucid Rüyaya bağımlı olma.
Beynin çok hızlı bir şekilde yorulması.
Metabolizma yavaşlığı.(aşırı yorgunlukla ciddi yaralanmalar.)
Kalp Ritmi Artış veya Düşüşü (Çok heycanlandığınızda ki genellikle heycanlanırsınız, kalp ritminiz aksayabilir.)
Psikolojik bozukluk (gerçek hayatla rüyayı ayırt edememe durumu, intihara kadar gidebilen bir ruhsal hastalıktır.)
Uykusuzluk
Belli yaşın üstündekilerin Lucid Rüya yapması kesinlikle önerilmiyor. Lucid Rüya sırasında ölen insanların sayısı 600ü geçmektedir.