-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
MALZEME:
Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
Karabiber Yarım çay kaşığı
Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
Tuz 2 silme çay kaşığı
Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Beyaz şarap (Sek) 3 bardak
YAPILIŞI:
Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.
Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
Karabiber Yarım çay kaşığı
Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
Tuz 2 silme çay kaşığı
Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Beyaz şarap (Sek) 3 bardak
YAPILIŞI:
Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.