Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Lokum Kek Tarifi
Malzemeler
Kek İçin
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5-3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Önce kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve yağıda ekleyerek sıvı malzemelerimizi karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek çok koyu olmayan bir kek hamuru hazırlıyoruz.
Mümkün olduğu kadar ince bir tabaka olacak büyüklükte bir tepsi kullanmak gerekiyor. Ben büyük boy fırın tepsisini yağlı kağıt sererek kullandım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Keki fırına koyduktan sonra sosumuzu hazırlayalım.
Bütün sos malzemesini karıştırarak bir taşım kaynatalım.
Kekimiz piştikten sonra küçük kareler halinde keselim.
Kek ve sos soğuk olacak şekilde soslama işlemine başlayalım.
Kek parçalarını sosa batırıp, hiç bekletmeden çıkartıyoruz. Başka bir tepsiye dik şekilde koyalım, böylece kek sosu iyice çeksin.
Bütün kek parçalarını sosladıktan sonra ilk sosladığımız kekten başlayarak Hindistan cevizine buluyalım.
Hem lezzet hem de sunum olarak muhteşem...
Malzemeler
Kek İçin
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5-3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Önce kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve yağıda ekleyerek sıvı malzemelerimizi karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek çok koyu olmayan bir kek hamuru hazırlıyoruz.
Mümkün olduğu kadar ince bir tabaka olacak büyüklükte bir tepsi kullanmak gerekiyor. Ben büyük boy fırın tepsisini yağlı kağıt sererek kullandım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Keki fırına koyduktan sonra sosumuzu hazırlayalım.
Bütün sos malzemesini karıştırarak bir taşım kaynatalım.
Kekimiz piştikten sonra küçük kareler halinde keselim.
Kek ve sos soğuk olacak şekilde soslama işlemine başlayalım.
Kek parçalarını sosa batırıp, hiç bekletmeden çıkartıyoruz. Başka bir tepsiye dik şekilde koyalım, böylece kek sosu iyice çeksin.
Bütün kek parçalarını sosladıktan sonra ilk sosladığımız kekten başlayarak Hindistan cevizine buluyalım.
Hem lezzet hem de sunum olarak muhteşem...