- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Genelge ile belirlenen durumlara uygun olarak yapılacak tüm nakil işlemleri, e-okul sistemine açıklama bilgisi girilerek gerçekleştirilecektir.
Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından e-okul üzerindeki tüm nakil işlemleri kayıt altına alınarak usulsüz yapılan nakil işlemleri takip edilecektir.
Tüm eğitim yöneticilerimize saygı ile duyurulur.
Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Kaynak:MEB
Merhaba arkadaşlar gördügüm kadarıyla bu günlerde nakil hakkında sorular soruluyor bir arkadaşın konusuna yazmıştım ama görülmedigi için çogu kişi tarafından orada verdigim bilgi pek işe yaramadı.Tek tek anlatıyorum.
Sınavla Alan Ortaögretim Kurumları(Fen Lisesi,Anadolu Lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi vs.
İlk başta e okuldan o okulda bos kontenjan var mı diye bakıyorsunuz.Puanınız gitmek istediğiniz okulun puanına eşit ve ya yüksek olmalı ayrıca.Eger kontenjan varsa ve puanınız tutuyorsa velinizle birlikte okul idaresine gidip nakil yaptırmak istediginiz okula nakil basvurusu yaptırıyorsunuz.Nakil basvurusu elektronik ortamda yapılıyor.Her haftanın cuma günü nakil sonuçları belli oluyor.Nakil hakkı kazanıp kazanmadıgınızı:
1-Lisedeki okul numaranızla giriş yapamıyorsanız kabul olmuş demektir.
2-Okulu arayıp bilgi alabilirsiniz.
3-Ders programındaki öğretmenler degismisse nakil basvurunuz kabul olmuş demektir.
4-(yeni)-Meb e-okulda yeni bir bölüm çıkarmış nakil başvuruları diye oradan rahatlıkla takip yapabilirsiniz artık.
Daha sonra,nakil hakkı kazandıgınız okula gidiyorsunuz(mevzuatta 3 gün içinde gelin deniliyor,bende 3 gün içerisinde gittim veya okul döneminde kayıt hakkı kazandıgın hafta). Nakil hakkı kazandıgınız okulda bilgilerinin elektronik ortamdan nakil kazandıgınız okula geçmesi için dilekçe yazıyorsunuz ve ögrenci nakil formundaki bilgileri dolduruyorsunuz(Nufus cüzdanındaki bilgiler istendiginden nufus cüzdanınla git).Nakil olma işleminiz böylece bitmiş oluyor.
Sınavla ve ya Sınavsız Öğrenci Alan Meslek Liseleri:
Nakil ve geçişler, kural olarak velinin yazılı başvurusu üzerine yarıyıl ve yaz tatili süresince yapılır.
Ancak; zorunlu nedenlere ve belgeye dayalı nakil istekleri, kontenjan belirleme, kayıt-kabul ve nakil komisyonunca değerlendirilerek uygun bulunanların nakilleri ders yılı içinde de yapılabilir.
Merkezi yerleştirme puanıyla öğrenci alınan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları arasında ikamet değişikliği nedeniyle aynı yerleşim biriminde öğrenci nakli yapılabilmesi için, nakil istenilen kurumda kontenjan bulunması ve öğrencinin kaydına esas taban puanının o programa aynı yıl kaydedilen öğrencinin puanından az olmaması gerekir.
Ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıflarında program farkı gözetmeksizin genel nakille ilgili esaslar uygulanır.
Anadolu türü ortaöğretim kurumlarından Anadolu mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin, geçiş yapılacak okulun genel kayıt-kabul şartlarını taşıması ve kontenjan bulunması hâlinde yalnız 9 uncu sınıfta ve 10 uncu sınıfta ders yılının birinci ayı sonuna kadar geçiş sağlanır.
Öğrenci nakillerinin yapılabilmesi için naklin yapılmak istendiği kurumda devam edilen meslek alan/dalının bulunması esastır. Zorunlu nakillerde 10 uncu sınıfta alan, 11 inci sınıfta ise aynı alanda olmak kaydıyla dal değişikliği yapılabilir. 12 nci sınıfta alan/dal değişikliği yapılmaz. Alan/dal değişikliği yapılması durumunda Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğine göre işlem yapılır. Alan/dal değişikliği veya başka nedenlerle alınamayan modüller kurs, yetiştirme programı veya kendi kendine yapılan öğrenme sonucunda yapılacak bir sınavda başarılı olmak yoluyla tamamlatılır.
Mesleki Açıkögretim Lisesi Nakilleri
Nakil isteğinde bulunan öğrencilerin gittikleri il/ilçelerde alanı ile ilgili yüz yüze eğitim veren okul/kurumlara nakilleri yapılır.
Nakil oldukları Okul/Kurumlarda, alanında grubu bulunmayan öğrenciler, grup oluşuncaya kadar beklerler veya takip eden öğretim yılı başında farklı bir alan/dala geçiş yapabilirler.
Öğrencinin yüz yüze eğitime devam ettiği okul, başarı durum belgesi yada yüz yüze eğitime katılmadığını gösteren yazı ve nakil istek dilekçesini nakil istediği il/ilçedeki yüz yüze eğitim alacağı Okul Müdürlüğüne gönderir.
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin nakil istekleri kesin kayıt işlemlerini sonuçlanmasından sonra yapılır. Ayrıca, Meslekî Açık Öğretim Lisesi sınavlarından bir ay önce nakil işlemi yapılmaz.