Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lisans Anahtarı Girme.vbs

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
Merhabalar MEGAFORUM Ahalisi.....

Uzun bir zaman sonra tekrar'dan merhaba....Kral geri döndü.....!!! (hani kırmızı halı yok ortada , olmadı şimdi....!! Bak küserim ha....!!!)

Espirili bir giriş yapalım dedik...!!! Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına....

Önce Bilgilendirme :

Nag Ekranı nedir?

Nag ekranı, bir yazılım uygulamasında kullanıcıya belirli bir mesaj veya uyarı gösteren, genellikle kullanıcıyı bir eyleme (örneğin, bir lisans satın alma veya güncelleme yapma) yönlendiren bir penceredir. Genellikle ücretsiz veya deneme sürümlerinde görülür ve kullanıcıyı rahatsız etmeden belirli aralıklarla gösterilir. Amaç, kullanıcıyı yazılımın tam sürümünü satın almaya teşvik etmektir.
Nag Ekranına güzel bir .vbs betikle göstermek istiyorum

Betik İçeriği : (Lisans Anahtarı Girme.vbs)

Kod:
Dim userInput, correctKey, message, title

correctKey = "1234-5678-ABCD"
title = "Lisans Anahtarı Girişi"

' Kullanıcıdan lisans anahtarını girmesini iste
userInput = InputBox("Lütfen lisans anahtarınızı girin:", title)

' Girilen anahtarı kontrol et
If userInput = correctKey Then
    message = "Tamam oldu! Lisans anahtarınız kabul edildi."
Else
    message = "Olmadı! Lütfen geçerli bir lisans anahtarı girin."
End If

' Sonucu göster
MsgBox message, vbInformation, title

Buradaki
Kod:
correctKey = "1234-5678-ABCD"
ifadesindeki anahtarı kafanıza göre değiştirebilirsiniz.

Bu kod ne yapar?

Kullanıcıdan bir lisans anahtarı girmesini isteyen ve girilen anahtarın doğru olup olmadığını kontrol eden basit bir .vbs betiği örneği'dir.Bu örnekte, doğru anahtar "1234-5678-ABCD" olarak belirlenmiştir. Kullanıcı doğru anahtarı girerse "Tamam oldu" mesajı, yanlış girerse "Olmadı" mesajı gösterilecektir.

Ekran görüntüsü :

NGdJr5I.jpeg

DhkMCIU.jpeg

CKBLsJB.jpeg

tGiNUoO.jpeg

Not:

TRWE_2012'in Visual Basic v6.0 ve .VBS betik kodlama geçmişi ta....üniversite yıllarına kadar dayanır. (Sivas-Cumhuriyet Üniversitesi) Ve bu kodlama MegaForum'daki ilk .VBS kodlamamızdır.

TRWE_2012

Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
NOT (Bilgisayarımda .vbs Betiği Nasıl Oluşturabilirim?) :

SORU :

Bilgisayarımda .vbs (Visual Basic Script) betiği oluşturmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Adım adım bir rehber paylaşırsanız çok sevinirim!

CEVAP :

Merhaba,

.VBS betiği oluşturmak oldukça basit! Aşağıda adım adım nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz:

• Metin Düzenleyici Açın:
    • Bilgisayarınızda Notepad veya başka bir metin düzenleyici programı açın.
  • Betik Kodunu Yazın:
    • Aşağıda basit bir örnek betik kodu bulunmaktadır. Bu kodu kopyalayın ve metin düzenleyicinize yapıştırın:
Kod:
MsgBox "Merhaba, bu bir VBS betiğidir!"
  1. Dosyayı Kaydedin:
    • Dosyayı kaydederken, "Dosya" menüsünden "Farklı Kaydet" seçeneğine tıklayın.
    • "Dosya adı" kısmına istediğiniz bir isim verin, ancak sonuna .vbs uzantısını eklemeyi unutmayın (örneğin, ornek_betik.vbs).
    • "Kayıt türü" kısmını "Tüm Dosyalar" olarak seçin.
    • Kaydetmek istediğiniz yeri seçin ve "Kaydet" butonuna tıklayın.
  2. Betik Dosyasını Çalıştırın:
    • Oluşturduğunuz .vbs dosyasına çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Bir mesaj kutusu açılacak ve yazdığınız mesajı gösterecektir.

Bu adımları takip ederek kendi .vbs betiklerinizi kolayca oluşturabilirsiniz. Daha karmaşık betikler yazmak isterseniz, VBS dilinin temel sözdizimini öğrenmek faydalı olacaktır.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur! Herhangi bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

İyi çalışmalar!

TRWE_2012

Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
NOT 2 :

Windows 10 ve Windows 11 İşletim Sistemlerinin Yapı Sürümü 23H2'de isteğe bağlık Microsoft Scripts Host uygulamasını yükleyebilirsiniz sisteminize ama Yapı Sürüm 24H2 WHS kullanımdan kaldırılmıştır.Kaldırılma nedeni "Güvenlikmiş....!!! (hadi oradan)" Bu hintliler güzelim Windows'u haşat ettiler, ne kadar yararlı özellik varsa hepsini bir bir kaldırıyorlar kör olacasılar....

WindowsXP/Vista/7/8.0/8.1'de sorunsuz çalışacaktır kodlayacağım betikler....

Üst Alt