-
-
-
- MFC Puanı
- 16,230
Önce yapmanız gereken derin bir nefes alıp, sakinleşmek....Aşırı adralin (heyecan) insan'a hata üstüne hata yaptırır.Sakinleştiniz mi? Öylese;
Bismillah...! deyip sorunu çözelim....
Anlatım:
Bu soruna çözüm yolu olarak, kendi çözüm yolumu sizlerle paylaşayım da aklınızda yada notlarınız arasında mutlaka bulunsun.
Çözüm basittir.
Adım -1 :
Herhangi bir debian tabanlı dağıtım ISO image dosyasını (live dvd) USB Flash Belleğe yazdırın.(belleğin disk sığası en az 4096 MB (4 GB) olmalıdır.)
Adım 2 :
Sistemi Live DVD ile açın ....
Adım 3 :
Açılmayan sistemin disk bölümünü Live DVD ortamına mount edin (bağlayın) (bütün bölümleri live dvd sistem'e bağlayın)
Adım 4 :
Şimdi yönetici hakları ile bir terminal penceresi açın
Komut satırına ;
komutu verin.
Örnek Çıktı:
Adım-5
Diyelim ki sorun diskin dördüncü bölümünde o zaman yönetici komut satırına
yazın
Şimdi diskin 4.bölümünün / kök dizininde iken iken altın vuruşu yapın....! komut satırına
komutunu geçin.
Böylece diskin 4. bölümündeki işletim sisteminin grub.conf dosyası güncellenecek ve sizde live dvd'den sistem onarmayı öğrenmiş olacaksınız.
Geçmiş olsun.....! Özgür günler dileği ile
Bismillah...! deyip sorunu çözelim....
Anlatım:
Bu soruna çözüm yolu olarak, kendi çözüm yolumu sizlerle paylaşayım da aklınızda yada notlarınız arasında mutlaka bulunsun.
Çözüm basittir.
Adım -1 :
Herhangi bir debian tabanlı dağıtım ISO image dosyasını (live dvd) USB Flash Belleğe yazdırın.(belleğin disk sığası en az 4096 MB (4 GB) olmalıdır.)
Adım 2 :
Sistemi Live DVD ile açın ....
Adım 3 :
Açılmayan sistemin disk bölümünü Live DVD ortamına mount edin (bağlayın) (bütün bölümleri live dvd sistem'e bağlayın)
Adım 4 :
Şimdi yönetici hakları ile bir terminal penceresi açın
Komut satırına ;
Kod:
parted -l
Örnek Çıktı:
Kod:
ayamutura@notebookpc:~$ sudo -s
[sudo] password for ayamutura:***********************************
root@notebookpc:~# parted -l
Model: ATA FUJITSU MHY2160B (scsi)
Disk /dev/sda: 160GB
Sektör boyutu (mantıksal/fiziksel): 512B/512B
Disk bölümü Tablosu: msdos
Disk Bayrakları:
Numara Başlangıç Son Boyut Tür Dosya sistemi Bayraklar
1 1049kB 80,0GB 80,0GB primary ext4
2 80,0GB 82,7GB 2726MB primary linux-swap(v1)
3 82,7GB 121GB 38,6GB primary ext4
4 121GB 160GB 38,6GB primary ext4 önyükleme
Adım-5
Diyelim ki sorun diskin dördüncü bölümünde o zaman yönetici komut satırına
Kod:
cd /dev/sda4
Şimdi diskin 4.bölümünün / kök dizininde iken iken altın vuruşu yapın....! komut satırına
Kod:
update-grub
Böylece diskin 4. bölümündeki işletim sisteminin grub.conf dosyası güncellenecek ve sizde live dvd'den sistem onarmayı öğrenmiş olacaksınız.
Geçmiş olsun.....! Özgür günler dileği ile