Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Linux From Scratch (LFS) Türkçe.pdf [Kendi Dağıtımını Kendi Yapmak]

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
Açıklama :

Bu çalışmada temel seviyede Linux bilgisi olan kullanıcılar için LFS işleminin nasıl gerçekleştirileceği, LFS kitabındaki detaylara girilmemesine karşın, sadece en temeli şlemler adım adım anlatılmıştır.Bu konuda temel kitap niteliği taşıyan Gerard Beekmans‟in Linux From Scratch kitabı daha çok ileri seviye kullanıcıları hedef alan bir kitaptır ve bu çalışmada yer alan Automated Linux From Scratch (ALFS) işlemleri temel LFS üzerinden anlatmaktadır. Çeşitli internet sitelerinde ALFS ile ilgili açıklamalar yer almış olsa da bu çalışmanın amacı, LFS konusunda Türkçe bir kaynak sağlamak, bu konudaki çeşitli çalışmaları bir araya toplamak ve temel seviyedeki kullanıcıların da LFS ile kendi ihtiyaçlarına yönelik bir işletim sistemi yapabilmelerini sağlamaktır ve sonuçta da sadece web sunucusu özelliği olan bir Linux işletim sistemi hazırlamaktır.

Çalışma öncesinde, öncelikle temel Linux bilgisi için bir çalışma yapılmış, Gerard Beekmans‟in Linux From Scratch 6.3 kitabı okunmuş ve ALFS ve LFS konusunda internet üzerinde genel bir araştırma yapılmıştır.Temel Linux bilgisi, yapılan işlemlerin ne işe yaradığı ve işlemler sırasında kullanılan komutları anlamak, LFS kitabı ise işlemlerin neler olduğunu öğrenmek ve konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak, internet araştırması ise bu konuda daha önce yapılan çalışmaların incelenmesi ve konu hakkında daha çok fikir sahibi olmak açısından önem taşımaktadır.

Dökümanı (PDF) indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Linux From Scratch (LFS) Türkçe Dökümanı :​

Kod:
http://www.tankado.com/download/linux-from-scratch-lfs-turkce-dokumani/

Kaynak :
Kod:
http://www.tankado.com

Üst Alt