Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Limonlu pilic ve sehriye pilavi

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
limonlu-pilickabakli-orzo.jpg


limon suyu, limon kabuğu, taze biberiye, soğanın suyu, sarımsak, sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber ile kemikli derili tavuk butlarını marine ederdik hep, bu sefer bütün tavuk marine ettik geceden.

yalnız tavukları but&kalça ve göğüs kafesi olarak ikiye ayırdık. but kemikleri hariç kemikleri de çıkardık. bir nevi butterfly, ama sadece bir nevi. sebep de tavuğu bütün atınca pişmeye, butlar olana kadar göğüs kuruyor, yada göğüse göre hareket edersen, butlar kanlı kalıyor. sonuçta göğüsleri ve butları ayrı pişirdik ki, göğüsler beter olmasın. nispeten.

bu arada garnitür olarak da yanına şehriye pilavı düşündüm, ama o da her zamankinden farklı oldu. şehriyeleri kavurmadan, salma usulde pilav yaptık. klasik, dem mem aynen. bu arada kenarda kabaklar küplendi, ayrıca beyaz peynir, fesleğen yaprak ve maydanoz iri kıyım, pul sarımsak. sipariş gelince bir tavada zeytinyağını kızdırıp, kabakları biraz tuzla çevirdik. pul sarımsaklar da girdi. sonra zaten önceden pişmiş, kenarda ılınmış şehriye. hepsi ısınınca otlar, karabiber ve beyaz peynir küpleri. şöyle bir çevirip ateşten aldık, peynirlerin ölmesine izin vermeden. zaten diğerlerinin sıcağı, tabak masaya gidene kadar, peyniri eritiyor.

üstüne usturuplu bir göğüs parçası, ve de but, derileri üstünde. tekrar bolca ot, hepsi yaprak ve en üste de bir dilim limon konfit.

Alintidir
 
Üst Alt