- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Yapımı için malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Limonlu kek tarifi Nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
- Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
- En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
- Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
- Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın. Afiyet olsun.