OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı irmik,
1 su bardağı un,
1 kahve fincanı haşhaş ,
1 paket kabartma tozu,
Limon kabuğunun rendesi(yaklaşık 1 çay bardağı dolusu).
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu.
Limonlu Haşhaşlı Revani Yapılışı
Şerbeti için; bir tencereye şekeri ve suyu koyalım.
Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edelim.
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Üzerine yağı ve yoğurdu ilave edip biraz daha çırpalım.
Sonra limon kabuğunu, irmiği, unu, haşhaşı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Büyük bir borcamı yağlayıp hazırladığımız hamuru içine döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim. (kürdan testi yapabilirsiniz)
Fırından çıkarınca 3-4 dakika ılıması için bekletip sonra dilimleyelim.
Daha sonra soğuk şerbeti gezdirerek üzerine dökelim.
Tatlımız oda sıcaklığında soğuyunca, buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Revanimizin üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.
3 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı irmik,
1 su bardağı un,
1 kahve fincanı haşhaş ,
1 paket kabartma tozu,
Limon kabuğunun rendesi(yaklaşık 1 çay bardağı dolusu).
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu.
Limonlu Haşhaşlı Revani Yapılışı
Şerbeti için; bir tencereye şekeri ve suyu koyalım.
Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edelim.
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Üzerine yağı ve yoğurdu ilave edip biraz daha çırpalım.
Sonra limon kabuğunu, irmiği, unu, haşhaşı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Büyük bir borcamı yağlayıp hazırladığımız hamuru içine döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim. (kürdan testi yapabilirsiniz)
Fırından çıkarınca 3-4 dakika ılıması için bekletip sonra dilimleyelim.
Daha sonra soğuk şerbeti gezdirerek üzerine dökelim.
Tatlımız oda sıcaklığında soğuyunca, buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Revanimizin üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.