Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Limonlu Barlar

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler:Tabanı İçin;
2 su bardağı un,
175 g küçük doğranmış tereyağ, donmuş halde,
2 yemek kaşığı şeker,
1 Limon rendelenmiş kabukları.
Üst Harcı İçin;
4 yumurta,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
3 limonun suyu,
2 limonun rendelenmiş kabukları.
Hazırlanışı:
Tabanı için un, Limon kabuğu ve şekeri karıştırın,
Tereyağı ekleyip elinizle ufalarmış gibi yaparak karıştırın (uzun sürecek pes etmeyin),
Hamur toparlanmaya başladıktan sonra tereyağ her yanına homojen şekilde yayılana kadar yoğurun,
27*40 cm'lik bir fırın kabının altına yağlı kağıt serin,
Hamuru kabın içine eşit şekilde yayın,
Buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-17 dk (kenarları kızarana kadar) pişirin,
Fırından alıp ılıyana kadar bekletin,
Harcı için yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın,
Limon suyunu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da çırpmaya devam edin,
En son un ve limon kabuklarını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Karışımı ılıyan tabanın üzerine yayın,
180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirin,
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun
 
Üst Alt