OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
3 su bardağı temizlenmiş (sapları çıkarılmış) akasya çiçeği
4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
3 adet kalın kabuklu limon
1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
Yapılışı:
Akasyanın salkım halindeki çiçeklerini dalından tek tek çıkarın,
Elinizde sadece çiçekleri kalsın,
Çiçeklerin ortasında ince bir sap göreceksiniz onu da çıkarın,
Çiçekleri 3-4 kez bol su ile iyice yıkayın, (tozdan ve böceklerden temizlemek için)
3 adet limonu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını rendeleyin,
Rendelenmiş limon kabuklarını acısını almak için 2 kere kaynatın ve süzün,
Tencerede şeker ve suyla şerbet hazırlayın,
Şerbet kaynadıktan sonra iyice yıkanmış akasya çiçeklerini ve acısı alınmış limon kabuğu rendesini katarak pişirin,
Yaklaşık yarım saat sonra reçel kıvamına gelince* limon tuzunu ekleyin,
Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın,
Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.
Püf Noktası:
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için önceden soğutulmuş bir tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra eğerek akışkanlığına bakın.
Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvamlıysa reçeliniz pişmiş demektir.
3 su bardağı temizlenmiş (sapları çıkarılmış) akasya çiçeği
4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
3 adet kalın kabuklu limon
1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
Yapılışı:
Akasyanın salkım halindeki çiçeklerini dalından tek tek çıkarın,
Elinizde sadece çiçekleri kalsın,
Çiçeklerin ortasında ince bir sap göreceksiniz onu da çıkarın,
Çiçekleri 3-4 kez bol su ile iyice yıkayın, (tozdan ve böceklerden temizlemek için)
3 adet limonu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını rendeleyin,
Rendelenmiş limon kabuklarını acısını almak için 2 kere kaynatın ve süzün,
Tencerede şeker ve suyla şerbet hazırlayın,
Şerbet kaynadıktan sonra iyice yıkanmış akasya çiçeklerini ve acısı alınmış limon kabuğu rendesini katarak pişirin,
Yaklaşık yarım saat sonra reçel kıvamına gelince* limon tuzunu ekleyin,
Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın,
Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.
Püf Noktası:
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için önceden soğutulmuş bir tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra eğerek akışkanlığına bakın.
Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvamlıysa reçeliniz pişmiş demektir.