Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Limon Reçel Tarifleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.
images

Limon reçeli malzemeleri
6 limon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Limon reçeli hazırlanışı
Limonların kabuklarını rendeleyin.
Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin.
Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.
Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.
Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince
yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.
Ilınınca kavanoza aktarın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın,
dilediğiniz zaman servis yapın.


limon_receli.jpg

Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun
 
Üst Alt