-
- Üyelik Tarihi
- 22 Tem 2016
-
- Mesajlar
- 113
-
- MFC Puanı
- -2
Leziz Kıymalı Dim Sum (Çin Mantısı) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamur için;
1 su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı mısır nişastası
2/2, 5 su bardağı beyaz un
Alabildiğine su (yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş eklenerek ilave edilecek)
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr. Dana kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
Su
Tereyağı
Nane
Yoğurt
Leziz Kıymalı Dim Sum (Çin Mantısı) Tarifi'nin Yapılışı
Herkese merhabalar.
Geçen gün bir kanalda denk geldim ve dün denedim, sonuç gerçekten çok Leziz oldu. Bizim mantılarımıza benziyor, ve tabakta çok şık duruyor. Sunumu çok dikkat çekici, paylaşmak istedim.
Hamurumuzdan başlıyoruz. Pirinç unu, mısır nişastası ve unu derin bir kaba alıyoruz. Tuzu ilave edip karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı kaynamış su ilave ediyoruz, daha sonra normal yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave ediyoruz. 45 dakika üstü kapalı bekletiyoruz.
Sıra kıymamızı tam tabiriyle sakız kıvamına getirmekse, en önemli püf nokta bence bu. Kıymamızın üzerine, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Bir adet soğanımızı minik minik doğrayıp ilave ediyoruz. Tam 15 dakika yoğuruyoruz ara ara bir çay bardağının yarısı kadar su ilave edip, yoğurmaya tekrardan devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra kıyma sakız gibi oluyor. Isındığına hissedebiliyorsunuz.
Dinlenen hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Ben nescafe fincanlarıyla kalıp çıkardım, fotoğraflar ayrıntılı mevcut ortalarını bir tatlı kaşığı harçdan ilave ediyoruz. İstiridye gibi kapatıp, aşağıdan bağlıyoruz. Çok şirin bir tipi oluyor. Fotoğraflar daha açıklayıcı olacaktır. ❤
20/25 dakika buharda pişiriyoruz. İster buhar Makinesi, ister tencerede suyu kaynatırken üstüne oturtarak işlemi tamamlıyoruz.
Sos için, tereyağını eritip nane kavuruyoruz. Ayrı bir soslukda salça ile suyu açıp kaynatıyoruz. Ve ayrı bir kapda yoğurdumuzu inceltip, çırpıyoruz. Pişen dim sumlarımızın üzerine sırasıyla; yoğurt, salça sos ve nanelerimizi ilave edip kişi başı 7/8 adet tabaklara servis yapabilirsiniz.
Değişik tatlar için denemenizi tavsiye ederim. Geçerli ve lezzetli bir tarif.
Şimdiden afiyet olsun.
Hamur için;
1 su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı mısır nişastası
2/2, 5 su bardağı beyaz un
Alabildiğine su (yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş eklenerek ilave edilecek)
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr. Dana kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
Su
Tereyağı
Nane
Yoğurt
Leziz Kıymalı Dim Sum (Çin Mantısı) Tarifi'nin Yapılışı
Herkese merhabalar.
Geçen gün bir kanalda denk geldim ve dün denedim, sonuç gerçekten çok Leziz oldu. Bizim mantılarımıza benziyor, ve tabakta çok şık duruyor. Sunumu çok dikkat çekici, paylaşmak istedim.
Hamurumuzdan başlıyoruz. Pirinç unu, mısır nişastası ve unu derin bir kaba alıyoruz. Tuzu ilave edip karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı kaynamış su ilave ediyoruz, daha sonra normal yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave ediyoruz. 45 dakika üstü kapalı bekletiyoruz.
Sıra kıymamızı tam tabiriyle sakız kıvamına getirmekse, en önemli püf nokta bence bu. Kıymamızın üzerine, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Bir adet soğanımızı minik minik doğrayıp ilave ediyoruz. Tam 15 dakika yoğuruyoruz ara ara bir çay bardağının yarısı kadar su ilave edip, yoğurmaya tekrardan devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra kıyma sakız gibi oluyor. Isındığına hissedebiliyorsunuz.
Dinlenen hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Ben nescafe fincanlarıyla kalıp çıkardım, fotoğraflar ayrıntılı mevcut ortalarını bir tatlı kaşığı harçdan ilave ediyoruz. İstiridye gibi kapatıp, aşağıdan bağlıyoruz. Çok şirin bir tipi oluyor. Fotoğraflar daha açıklayıcı olacaktır. ❤
20/25 dakika buharda pişiriyoruz. İster buhar Makinesi, ister tencerede suyu kaynatırken üstüne oturtarak işlemi tamamlıyoruz.
Sos için, tereyağını eritip nane kavuruyoruz. Ayrı bir soslukda salça ile suyu açıp kaynatıyoruz. Ve ayrı bir kapda yoğurdumuzu inceltip, çırpıyoruz. Pişen dim sumlarımızın üzerine sırasıyla; yoğurt, salça sos ve nanelerimizi ilave edip kişi başı 7/8 adet tabaklara servis yapabilirsiniz.
Değişik tatlar için denemenizi tavsiye ederim. Geçerli ve lezzetli bir tarif.
Şimdiden afiyet olsun.