Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Levrek Dolması

  • Üyelik Tarihi
    16 Eki 2013
  • Mesajlar
    776
  • MFC Puanı
    0
levrek-dolmas%C4%B1-tarifi.jpg





Malzemeler:


* 4 adet yavru levrek
* 1 adet soğan
* 1 adet kereviz
* 500 gr ufalanmış bayat ekmek
* 1/2 kahve fincanı balık suyu
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* maydanoz
* karabiber
* tuz



Yapılışı:


1. Levrek balıklarının solungaçları çıkartılır. Bir bıçakla sırt kısımdan açılarak kılçıkları ve sırt kemiği ayıklanır. Karın kısmı yarılmadan temizlenir. Balıklar yıkanıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.
2. Bir tavada soğan tereyağında kavrulur. İçerisine ince doğranmış kerevizler ve bayat ekmek kırıntıları ilave edilir.
3. Balık suyu, maydanoz, karabiber ve tuz katılıp iki üç dakika karıştırılır. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
4. Levreklerin içerisine hazırlanan sostan doldurulur.
5. Levrekler fırın tepsisine dizilip, buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletilir.
6. Dolaptan çıkarılınca önce sıvı yağ sonra tereyağında kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun


 
Üst Alt