OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet büyük boy patates
2 orta boy havuç
2 adet büyük domates
2 adet büyük levrek
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
tane karabiber
defne yaprağı
sarımsak
su
1 adet limon suyu
tereyağı
kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencereye su dörde bölünmüş soğan patates domates rende havuçtane karabiber defne yaprağılimon suyusarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı 2 kaşık un 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıptenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın.
1 adet soğan
1 adet büyük boy patates
2 orta boy havuç
2 adet büyük domates
2 adet büyük levrek
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
tane karabiber
defne yaprağı
sarımsak
su
1 adet limon suyu
tereyağı
kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencereye su dörde bölünmüş soğan patates domates rende havuçtane karabiber defne yaprağılimon suyusarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı 2 kaşık un 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıptenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın.