NBA finallerinde geçen seneden sonra tekrardan Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors eşleşmesi yaşanacakken, tüm basın ve gözler LeBron James ve Stephen Curry'nin üzerinde.
LeBron James'e gazeteciler tarafından sürekli Stephen Curry'nin MVP olduğu hatırlatılırken sık sık da bu konu hakkında düşünceleri soruluyor. İlk defa bu konu hakkında Mayıs ayının başında bir açıklama yapan LeBron James, basitçe onun bunu hak ettiğini söylemişti.
Bu konu hakkında yine gelen bir soruya cevap veren LeBron James bu sefer daha detaylı konuştu. LeBron James, "Stephen Curry kesinlikle bu sezon bizim ligimizin en değerli oyuncusuydu. O harika bir basketbolcu. Bu ligde yaptıkları inanılmaz" dedi.
LeBron James ayrıca 'değerli' kelimesinin çok sübjektif olduğuna da değindi. LeBron, "Konu olarak 'değerli'den bahsediyorsak, o zaman farklı sonuçlar alabiliriz. Bu tabii ki de Stephen'dan hiçbir şey götürmez, o kesinlikle bu ödülü hak etti. Ama yıl yıl bir değerlendirme yaptığınızda, yılın en 'değerli'siyle yılın 'en iyi'si arasında farklı sonuçlar ortaya çıkabilir" ifadelerini kullandı.
Bir gün önce de Stephen Curry bir açıklamada bulunurken LeBron James'in birebir rakibi olmadığını söyleyerek, "Ben, NBA'in yeni yüzü olmak için veya LeBron James'in tahtını almak için oynamıyorum. Ben sadece yüzük kazanmak istiyorum ve bunun için çabalıyorum" sözlerini sarf etti.