Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lavaş Kebabı Tarifi

FAST FOOD

Bu hayatta farklı ol! Değiş, geliş, keşfet, yüksel
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    22 Tem 2016
  • Mesajlar
    113
  • MFC Puanı
    -2
Lavaş Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri
300 gr kıyma
6 adet Lavaş ekmeği
2 Adet soğan
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
2 adet sivri biber
2 Adet domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:

1 su bardağı et suyu yada(Et bulyon)
4 Yemek kaşığı tereyağı
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
Bir tutam maydanoz
Lavaş Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Bugünde güzel bir tarifle sizlerle beraberim. Herkesin yapabileceği pratik bir tarif. Lavaş kebabı tarifi. . Önce kıymalı harcımızı hazırlayalım. Orta boy tavayı ocağa koyun 3 kaşık sıvı yağı koyun kızdırın. Soğan ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ileve edin onbeş dakika kavurun sonra sivri biberi ince ince kıyın tavaya koyun, salçayı koyun domateslerin kabuklarını soyun minik minik doğrayın tavaya ilave edin bir çay bardağı sıcak suyu ve tuzunu karabiberini atın karıştırın. Onbeş dakika daha pişirin hazırlayın. İç harcımızı hazırlarken bir taraftan lavaşları hazırlayalım. Önce lavaşları sıkıca rulo yapalım ekmek tahtası üzerinde iki cm boyunda keselim fırın kabı yada borcama sıkıca dik şekilde dizelim. Üzerine tereyağını minik minik yerleştirelim yada tavada eriterek üzerinde gezdirerek dökelim. Fırını önceden 180 derecede ısıtalım. Tepsiyi fırına koyalım lavaşların üzeri kızarana kadar onbeş dakika kızartalım. Fırından çıkaralım üzerine önce sıcak et suyu dökelim et suyu olmayan bir su bardağında sıcak suda et bulyonu eriterek lavaşlara dökelim . Sonra sarımsağı havanda ezelim yoğurda koyalım karıştıralım sarımsaklı yoğurt karışımı lavaşların üzerinde gezdirelim. Yoğurdun üzerine de hazırladığımız kıymalı harcı dökelim. Maydanozları ince ince kıyalım kebabın üzerine serpelim süsleyelim. Sıcak olarak servis yapalım. Lavaş kebabımız servise hazır. Afiyet olsun

lavas-kebabi-tarifi-500x333.jpg
 
Üst Alt