- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94

Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı krema
Üç buçuk çorba kaşığı süt
1 tutam tane lavanta
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
1/3 çorba kaşığı esmer tozşeker
Bir tutam vanilya
Yapılışı
Yumurta hariç bürün malzemeyi karıştırın. Kaynamasına yakın ocaktan alıp yumurta ilave edin. Tel süzgeçten geçirerek kaselere doldurun. 160 derecede ısıtılmış fırında içi su dolu bir tepside pişirin (crem brulee'nin tepsinin içerisinde kaynamasına izin vermeyin aksi takdirde tatlı bozulur). Soğuduktan sonra üzerine esmer tozşeker serpiştirin. Fırın ızgarasında üstünü yakarak servis yapın.