Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lavantalı Dondurma ve Çikolatalı Frambuaz Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler

Dondurma için

500 gr Natura Verde süt
500 gr Horeca Select krema
10 adet yumurta sarısı
200 gr Aro toz şeker
2 yemek kaşığı kuru lavanta

Çikolatalı frambuaz için

3-4 adet Horeca Select dondurulmuş frambuaz
3 yemek kaşığı rendelenmiş bitter kuvertür çikolata



Hazırlanışı





1. Derin bir tencerede krema, süt, toz şeker ve kuru lavanta taneleri karıştırıp orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.







2. Altını kapatın, süzgeçten geçirerek süzdürün ve hızlı şekilde karıştırarak yumurta sarılarını karışıma yedirin.









3. Dondurma makinesine alın. 40-45 dakika makinede kıvam alana kadar çevirin.







4. Derin bir tencereye biraz su koyduktan sonra üzerine, suya değmeyecek şekilde bir karıştırma kabı yerleştirin rendelenmiş çikolatayı içerisine alıp benmarie usulü eritin.








5. Frambuaz tanelerini yarısına gelecek şekilde çikolataya batırıp kenara alın.







6. Servis edeceğiniz tabağın ortasına 1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata dağıtarak koyduktan sonra, üzerine şekillendirilmiş lavanta dondurmasını oturtun.









7. Bir adet çikolatalı frambuaz tanesini dondurmanın üzerine koyarak taze nane ile süsledikten sonra, lavanta tanelerini serpiştirip servis edin.

lavantalidondurma8.jpg
 
Üst Alt