- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Dondurma için
500 gr Natura Verde süt
500 gr Horeca Select krema
10 adet yumurta sarısı
200 gr Aro toz şeker
2 yemek kaşığı kuru lavanta
Çikolatalı frambuaz için
3-4 adet Horeca Select dondurulmuş frambuaz
3 yemek kaşığı rendelenmiş bitter kuvertür çikolata
Hazırlanışı
1. Derin bir tencerede krema, süt, toz şeker ve kuru lavanta taneleri karıştırıp orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
2. Altını kapatın, süzgeçten geçirerek süzdürün ve hızlı şekilde karıştırarak yumurta sarılarını karışıma yedirin.
3. Dondurma makinesine alın. 40-45 dakika makinede kıvam alana kadar çevirin.
4. Derin bir tencereye biraz su koyduktan sonra üzerine, suya değmeyecek şekilde bir karıştırma kabı yerleştirin rendelenmiş çikolatayı içerisine alıp benmarie usulü eritin.
5. Frambuaz tanelerini yarısına gelecek şekilde çikolataya batırıp kenara alın.
6. Servis edeceğiniz tabağın ortasına 1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata dağıtarak koyduktan sonra, üzerine şekillendirilmiş lavanta dondurmasını oturtun.
7. Bir adet çikolatalı frambuaz tanesini dondurmanın üzerine koyarak taze nane ile süsledikten sonra, lavanta tanelerini serpiştirip servis edin.
Dondurma için
500 gr Natura Verde süt
500 gr Horeca Select krema
10 adet yumurta sarısı
200 gr Aro toz şeker
2 yemek kaşığı kuru lavanta
Çikolatalı frambuaz için
3-4 adet Horeca Select dondurulmuş frambuaz
3 yemek kaşığı rendelenmiş bitter kuvertür çikolata
Hazırlanışı
1. Derin bir tencerede krema, süt, toz şeker ve kuru lavanta taneleri karıştırıp orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
2. Altını kapatın, süzgeçten geçirerek süzdürün ve hızlı şekilde karıştırarak yumurta sarılarını karışıma yedirin.
3. Dondurma makinesine alın. 40-45 dakika makinede kıvam alana kadar çevirin.
4. Derin bir tencereye biraz su koyduktan sonra üzerine, suya değmeyecek şekilde bir karıştırma kabı yerleştirin rendelenmiş çikolatayı içerisine alıp benmarie usulü eritin.
5. Frambuaz tanelerini yarısına gelecek şekilde çikolataya batırıp kenara alın.
6. Servis edeceğiniz tabağın ortasına 1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata dağıtarak koyduktan sonra, üzerine şekillendirilmiş lavanta dondurmasını oturtun.
7. Bir adet çikolatalı frambuaz tanesini dondurmanın üzerine koyarak taze nane ile süsledikten sonra, lavanta tanelerini serpiştirip servis edin.
