Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Laptopum Ekran Kartını Görmüyor Ve Kasıyor

Kikuchides

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Selamlar,
HP Pavilion Dv6 model laptopumdan sabit 59 fps ile rahatça CS:GO oynamaktaydım. Ancak geçtiğimiz zamanlarda laptopum ekran kartını görmemeye ve kendi raminden görüntü alarak bana 7 fps'lik bir rekabetçi maç kabusu yaşatmaya başladı CS:GO'da. Sistem geri yüklemeye baktım, orada eskiden laptop ekran kartını görüp kasmıyorken bir ara sistem geri yükleme noktası oluşturulmuş kendiliğiden. Ona geri yükleme alarak sorunu çözdüm. Ancak sonradan laptopumu yeniden başlatmalarımda farkettim ki o sistem geri yükleme noktası silinmiş. Açıkçası ortada kaldım. Slim Drivers indirerek ATI Radeon HD 5650 ekran kartımın sürücüsünü araştırmayı denedim, aynen buldu ve indirdi. Ancak kurduktan sonra, yani şuanki haliyle hala kasıyor hatta kasmak ne kelime, 7 fps veren günlere şükrettiriyor. Çünkü hiçbir şekilde oyun açmıyor. Masaüstünde dahi kasıyor. Kısacası ekran kartı yok gibi birşey.
Pil sorunu ise, şarjda olarak gözükmüyorken yine aynı şekilde 7 fps veriyordu. Onu da 5 defa yeniden başlatarak şarjda gösterebildiğimi farkettim. Ancak buna da kalıcı bir çözüm bulamadım.
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum..

Araf

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    37
Başlat ve Denetim Masası sekmelerine tıklayın. Pencerenin sol tarafından klasik görünümü seçin.
NVIDIA Control Panel'i (Kontrol Paneli) çift tıklatın.
View'a (Görüntüle) ve Display GPU Activity Icon in Notification Area'a(GPU Etkinlik Simgesini Bildirim Alanında Göster) tıklatın.
Bildirim alanındaki yeni simgeyi tıklatın. Bir açılır pencere, NVIDIA ekran kartını kullanan uygulamaları gösterir. NVIDIA ekran kartı kullanılmadığında, None (Yok) ibaresi görünür.

Araf

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    37

- Şimdi laptoplarda özellikle yeni ürünlerde şöyle bir durum söz konusu ; Donanımsal olarak ürünlerde iki adet ekran kartı mevcuttur sistem bu iki ekran kartı arasında otomatik geçiş yapar.Oyunlarda vb durumlarda harici kart devreye girer . Diğer koşullarda ise enerji tüketimini azaltmak ve onboard kartınız devreye girer. Siz bu çizim esnasında hangi kartın devreye girdiğini tespit etmelisiniz.(Güncelleme ile birlikte bu otomatik geçişkenlik devre dışı kalmış olabilir)
- Genel itibari ilede sistem özellikleriniz yaptığınız iş için uygundur.
- Birde Physx bazlı modellemeler yapmıyorsanız o ilgili ayar ile oynama yapmamınızı öneririm.

Kikuchides

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Başlat ve Denetim Masası sekmelerine tıklayın. Pencerenin sol tarafından klasik görünümü seçin.
NVIDIA Control Panel'i (Kontrol Paneli) çift tıklatın.
View'a (Görüntüle) ve Display GPU Activity Icon in Notification Area'a(GPU Etkinlik Simgesini Bildirim Alanında Göster) tıklatın.
Bildirim alanındaki yeni simgeyi tıklatın. Bir açılır pencere, NVIDIA ekran kartını kullanan uygulamaları gösterir. NVIDIA ekran kartı kullanılmadığında, None (Yok) ibaresi görünür.

Hocam denetim masasında klasik görünüm yok, üstüne bir de Nvidia kullanmıyorum. Laptopumun ekran kartı ATI Radeon HD 5650. Ama ikinci yorumunuzu mantıklı buldum. Bakıma veremiyorum, şu aralar biraz dardayım. Kendim halledebileceğime eminim ama yapamıyorum. Yani kendim halledeceğimden eminim derken, içini açmadan teknisyen gibi uğraşmadan da yapılacak eminim ki, ancak bir şekilde birşeyi yanlış yapıyorum sanırım ben. Hala da aynı durum.

Üst Alt