OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Lahana Bitkisi
-Lahana , güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen bir bitkidir. Üretimi sadece, Niğde İl'i Bor İlçe'si Kaynarca Köyü'nde yapılan Kaynarca lahanası kalite bakımından Dünya'da 1. sıradadır.
-100 gram lahana ortalama olarak 110 kJ' dür ve 4 g karbonhidrat, 2 g protein, 50 mg kalsiyum, 0,5 mg demir, 50 mg C vitamini, 0,04 mg B1 vitamini, 0,04 mg B2 vitamini, 0,04 mg U vitamini içerir. Anti-ülser faktör olarak da bilinen lahanada ki bir vitamin olduğuna inanılan, Vitamin U adı verilen bir maddedir.
-Mide ülseri tedavisinde lahananın bilimsel anlamda çok başarılı olduğu kanıtlanmış Uzmanlar ülser tedavisinde güvenle kullanılabileceğini açıklamışlardır.
-Ülser tedavisinde küçük boy lahanayı geniş bir kapta kaynatıp elde edilen bu lahana suyundan gün başına yemeklerden sonra içilmelidir, gün başına içilen miktar 1 litre kadar olmalıdır.
-Bazı hassas vücutlarda gaz oluşumuna yol açabilir, ama rezene çayı içmek yada lahana suyunu bir tutam kimyonla kaynatmak ve bu suyu içmek da bu sorunu çözmek için yeterlidir.
-Ayrıca Lahana fazla kiloların atılmasında yardımcı bir tedavi yöntemi, selüloitleri yok etme özelliği ile de etkilidir.