-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
2 Su bardağı Aşurelik Buğday
200 Gr Labne Peyniri
5 Su bardağı Su
1 Yemek kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz
Hazırlanışı
Buğdayları önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve üzerine iki parmak kadar çıkacak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp tekrar süzün Bir kasede un, yumurta, zeytinyağı ve Labneyi çırpın. Azar azar suyu ekleyin. Sonra da tenceredeki buğdayın üzerine aktarın. Tuzunu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğutup buzdolabına kaldırın. Üzerini incecik kıyılmış taze nane, dereotu ve pul biberle süsleyerek servise sunun. Afiyet olsun.