Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kuzu ve pilav,caglali

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
pekmezli-kuzu-butcaglali-pilav.jpg


kuzu kemikli but olsun , marinesi de, pekmez+bal+taze nane+dereotu+fesleğen. pilav için, tavuk-pilavınki-gibi-ama-çağlalı yazmışım.

önce kuzuyu marine ettim. sonra bu sabah da etleri şöyle bir çevirip, toprak güveçlerle odun fırınına attık. sabah 8′den 11′e kadar usul usul piştiler. [yakininizda firin varsa bazi firinlar sizin icin bu ur seyleri pisiriyorlar onlardan yardim alabilirsiniz]

arada pişen kuzuların suyundan alıp, pilav yaptık. önce sıçandişi/brunoise soğanları tereyağında çevirerek başladım. biraz limon kabuğu. derken dolmalık fıstıklar. soğanlar tamamen yumuşayınca, ama renkleri dönmeden, çintilmiş sarımsaklar. derken hazırladığım limonsuyu-elmasirkesi-hasbir karışımı, bağlanmış nane-fesleğen buketiyle. suyu uçunca, yıkayıp, temizleyip, ikiye böldüğümüz çağlaları. çağlalar sararınca, pirinç. oradan itibaren klasik pilav. göz göz olunca üstüne Kars tereyağı parçaları ve dem.

pilav iyice dinlendikten sonra tencereyi açtık, içine bol makaslanmış dereotu. karıştırdık, tamam oldu.

derken kuzuyu parçaladık, porsiyonladık. suyunu da açık ateşte kaynatıp çektirdik, sos yaptık. tabaklarken alta pilav, üste kuzu, onun üstüne taze nane yaprakları odun fırınından taze sarımsak ve tabii, hepsinin üstüne de sos.
 
Üst Alt