Malzemeler
500 gr. kuzu eti
2 patates
2 kabak
2 soğan
4 köy biberi
1 domates
1 su b. bezelye
3 havuç sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye kuzu etini alıyoruz biraz sıvıyağ döküyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Soğanı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Sarımsağı da doğrayıp ekliyoruz.
Biberleri ayıklıyoruz, domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Biberleri ve bezelyeyi ilave ediyoruz. Son olarak domatesi ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz ve istediğimiz baharatları ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Kabakları, patatesleri ve havuçları soyuyoruz, doğruyoruz. Zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz ve karıştırıyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve sebzeleri döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ocakta pişirdiğimiz etlerin üzerine, fırında pişirdiğimiz sebzeleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Harcımızı kaseyle kalıba sokuyoruz ve fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Beşamel sosu için, tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz.
Unun kokusu çıkınca sütü ilave ediyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Tepsideki kebabın üzerine beşamel sosu döküyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.