-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Kütahya güveci tarifi malzemeler
2 kg kemikli kuzu eti
½ kg domates
1 yemek kaşığı domates salçası
10 adet arpacık kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Kütahya güveci tarifi hazırlanışı:
Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir.
Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir.
175 dereceye ayarlı fırına sürülür.
1,5-2 saat kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
2 kg kemikli kuzu eti
½ kg domates
1 yemek kaşığı domates salçası
10 adet arpacık kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Kütahya güveci tarifi hazırlanışı:
Toprak güvecin içine bir sıra kuzu eti, bir sıra iri doğranmış domates ve bir sıra arpacık soğanlar dizilir.
Üzerine 1 su bardağı su ile sulandırılmış salça ve tuz ilave edilir.
175 dereceye ayarlı fırına sürülür.
1,5-2 saat kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.