- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Kuşburnu Şurubu Tarifi
Malzemeler
Kuşburnu Şurubu Yapılışı
Büyük bir tencereye kuşburnu, tozşeker, zencefil, karanfil, kakule, kabuk tarçın ve bademi alın. Üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. 45- 50 dakika kaynattıktan sonra şurubu önce süzgeçten, daha sonra tülbentten süzün. Ağzı kapaklı sürahi veya cam şişelere doldurun. Dilediğiniz zaman servis yapın.
Malzemeler
- 500 gram kurutulmuş kuşburnu
Üç buçuk su bardağı tozşeker
2 adet çok küçük boy zencefil
15 adet karanfil
5 adet kakule
2 adet kabuk tarçın
10 adet badem
8 litre su
Kuşburnu Şurubu Yapılışı
Büyük bir tencereye kuşburnu, tozşeker, zencefil, karanfil, kakule, kabuk tarçın ve bademi alın. Üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. 45- 50 dakika kaynattıktan sonra şurubu önce süzgeçten, daha sonra tülbentten süzün. Ağzı kapaklı sürahi veya cam şişelere doldurun. Dilediğiniz zaman servis yapın.