Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Kuruyemişli Kek
MALZEMELER:
15-20 adet kuru kayısı
80 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı ceviz İçi
Yanm çay bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sos için:
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bir tutam kırmızı gıda boyası

Kuruyemişli Kek tarifi
KAYISILARI dörde bölüp tereyağı ve suyla birlikte tencereye alın. Badem, ceviz içi ve kuru üzümü ekleyip kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta yumurtayı tozşeker ile çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu İlave edip, kaşıkla iyice kanştınn. Pişen kayısılı karışımı kek harana ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. İlk 15 dakika, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Daha sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp kabarana kadar pişirin. Bu arada sosu için pirinç unu. tozşeker ve sütü, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Sosu ocakları alp vanilyayı ve gıda boyasniaveedin. Fırından kekin üzerine sosu demleyerek servis yapın.