- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Değişik Tam Ölçülü Değişik Kuru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 35 gram kuru maya
- 1 kilogram un
- 500 gram margarin veya tuzsuz tereyağı(oda sıcaklığında, yumuşak)
- 60 gram toz şeker
- 15 gram tuz
- 10 gram mahlep
- 1 adet yumurta
- 2 adet yumurta beyazı(sarıları poğaçanın üzeri için)
- 100 ml. ılık su
İç Harcı İçin
- 250 gram beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
Üzeri İçin
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam- çörek otu
Değişik Tam Ölçülü Değişik Kuru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta kuru mayayı su ile karıştırıp erimesini sağlayın ve 2-3 dakika kadar bekletin.
- Geniş bir yoğurma kabına unun yarısını koyun ve üzerine mayayı ilave edin.
- Unun bulunduğu kaba margarin, 1 yumurta ve 2 yumurta beyazını, şekeri, tuzu ve mahlebi ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- Geriye kalan unu azar azar ilave ederek hamuru 5 dakika kadar yoğurun.
- İyice yoğurulan hamurun üzerini streçleyin ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun gazını almak için kısa süreli yoğurun ve mayalı hamuru yuvarlayarak eşit parçalara bölün.
- Eşit olarak böldüğünüz bezeleri eliniz ile çok ince olmayacak şekilde açın ve içine beyaz peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Poğaçaları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve yaklaşık 15 dakika bu şekilde mayalanmalarını bekleyin.
- Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 20-25 dakika pişirin.