Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kuru öksürüğün en büyük düşmanı - Turp - Turp Hakkında

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Kuru öksürüğün en büyük düşmanı - Turp - Turp Hakkında



Özellikle yaz sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden olan bu besin bilinenin aksine adeta bir şifa deposu...


144.jpg





TURP

Yağı, suyu, salatası ile tam bir doğal şifa olan turp akrep sokmasından saçkırana, cilt lekelerinden sivilcelere, sarılıktan ödeme kadar binbir derdin çaresi. Anne sütünü artırıp, kronik öksürüğü de iyileştiriyor. Özetle yemeseniz bile bahçesinden geçin...

Turpun en etkili yeri tohumudur. En besleyici olanı da kavrulmuş olandır. Sonra kabukları, yaprakları ve etli kısımları gelir. Turp yağı kuvvetlidir. Etkisi Hint yağı gibidir. Ancak o, ondan daha şiddetlidir. Onun yabanisi, bostani olan nevinin bütün özelliklerini taşır ve onlardan daha kuvvetlidir.

İÇERİĞİ

Onun kökü birinci derecede rutubetlidir; tohumu üçüncü derecede sıcaktır.

YARARLARI

O, gaz yapar. Ancak tohumları gaz gidericidir. Turpta yumuşatıcı etki vardır ve özellikle de tohumlarında bu etki vardır. Yabanisi, susuzluk ve hararet yapar. Bu ilacın pişmişi gıda değerini artırır.

Onun besini balgami özellik taşır; (tıbbı değeri) azalır. Turpta süratle bozulma özelliğine sahip maddeler vardır. Bundan dolayı, bunlar turpun zararlı yönlerini oluşturur. Onun baharla çıkan yaprağı haşlanıp, zeytinyağı ile birlikte uzun süre yenirse, turp besleyici olur.

YARALAR

Balla birlikte haricen kullanıldığında, habis yaraları ve süt yaralarını giderir ve onun tohumları, sirkeyle birlikte kangren olarak bilinen yaraları tamamen iyileştirir. Ayrıca bitleri de yok eder.

HAREKET ORGANLARI

Eklemlerde olan travmaları bertaraf eder ve eklem ağrıları için cidden yararlıdır.

BAŞ ORGANLARI

Baş, diş ve boğaza zararlıdır. Onun öz suyu ve yağı, kulak kiri için yararlıdır.

SOLUNUM

Onun pişmişi, kronik ve göğüste ağır keymustan oluşan öksürüğe iyi gelir. Onun zehirli asmaların sebep olduğu sıkıntı ve boğulmalara olumlu etkisi vardır. Oxymelde pişmiş tuzla gargara yapılırsa, boğaza iyi gelir. Ancak, normal boğaza zararı vardır. O, süt salgısını artırır.

GÜZELLİK

Darı unuyla karıştırılarak kullanılan turp, saçkıranda saçın çıkmasını sağlar. Turp, balla birlikte haricen kullanılırsa, göz altında oluşan morluk ve karartıları yok eder. Turp, ciltteki lekeleri, döküntüleri, vurmayla oluşan izleri giderir. Turp tohumu, kendis (gerdiş, kükürt) ile haricen kullanıldığında, addison hastalığında görülen siyah lekeleri yok eder; bu terkip özellikle lavmanda kullanılır. Vücuttaki lekeleri yok eder. İltihaplı yaraları, sivilceleri, darı unuyla birlikte giderir.

ZEHİRLENME

Yılan sokmasına karşı etkilidir ve şarapla aynı şekilde böcek sokmalarına karşı iyi gelir. Tohumu, zehirlere ve böcek sokmalarına iyi gelir. Eğer akrep üzerine tatbik edilse, onu öldürür. Onun suyu daha fazla etkilidir ve turp yiyen kişiye akrep sokması herhangi bir zarar vermez.

GÖRME

Göze zararlıdır; ancak onu temizler, parlatır. Eğer onun suyundan göze damlatılırsa, gözün iç köşesinin altındaki izleri giderir. İbn-i Miskeveyh, onun yaprağının görmeyi kuvvetlendirdiğini söylemiştir.

SOLUNUM

Onun pişmişi, kronik ve göğüste ağır keymustan oluşan öksürüğe iyi gelir. Onun zehirli asmaların sebep olduğu sıkıntı ve boğulmalara olumlu etkisi vardır. Oxymelde pişmiş tuzla gargara yapılırsa, boğaza iyi gelir. Ancak, normal boğaza zararı vardır. O, süt salgısını artırır.

BESLENME

Mideye zararlıdır. Gaz ve geğirti yapar. Yemek sonrası bağırsakları yumuşatır ve boşaltımı sağlar. Yemekten önce yenilip turp, yiyecekleri eritir; ancak midede kalma sürelerini hızlandırmaz. Bu işi dengeli yapmaz ve bundan dolayı kusmaya sebep olur ve özellikle onun kabuğu ile sirke birlikte yenirse, bu etkiyi sağlar. Böğür ve dalak ağrıları için yakı olarak kullanılır.

Onun tohumları, sirkeyle birlikte iyi bir kusturucudur ve dalaktaki şişleri eritir, çözer. İbn-i Miskeveyh, yemeklerden sonra hazmettirir, der. Özellikle yaprağı ve yaprağının suyu karaciğerdeki tıkanıklığı açar. Sarılığı giderir. Bazıları, yapraklarının hazmettirici, kendisinin besleyici olduğunu söylemişlerdir. Onun tohumları, karın gazlarını çözer ve giderir. Onun suyu, istiskaya (vücutta su toplanması) çok iyi gelir.
 

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
Geçmek bilmeyen inatçı öksürükten kurtulmak isteyenler için, şifa deposu Siyah turp'tan süzülen ballı turp suyunun hazırlanışı.


Sonbaharın gelişiyle hava artık iyice soğumaya ve yaklaşan kış ile birlikte nezle, soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve benzeri hastalıklar kol gezmeye başladı.
Sıcak geçen yaz mevsiminin ardından aniden soğuyan havalar nedeniyle vücudumuz bu değişikliklere adapte olma güçlüğü çeker ve bağışıklık sistemi zayıflar.
Böyle bir dönemde bağışıklık sistemini güçlendiren tedbirler almak, sağlıklı olabilmek açısından büyük önem taşır. Bağışıklık sisteminin zayıflığından faydalanan mikroplar hastalıklara sebep olurlar.
Bazen bu hastalıklardan kurtulmak için ille de ilaç kullanmak gerekmez. Yapmamız gereken tek şey sadece bağışıklık sistemimizi güçlendirici beslenme takviyeleri yapmaktır.
Örneğin hafif bir kırgınlığınız var yada bir türlü geçmek bilmeyen inatçı öksürüğünüz.
Bu durumda ne yapabilirsiniz.

1. İşte inatçı öksürüğe birebir şifa olacak öneri



iste-inatci-oksuruge-birebir-sifa-olacak-oneri_780x780-inuiballla.jpg

Bunun için size bir adet siyah turp gerekli.


2. Şimdi ikinci aşama



simdi-ikinci-asama_780x585-sunl8etygw.jpg

Siyah turp'u, kabuğunu soymadan içini dikkatlice bir güzel oyun.


lg.php

3. Üçüncü aşama



ucuncu-asama_780x585-wdb3ccf5b8.jpg

İçini oyduğunuz turp'un bir iğne yardımıyla alt kısmına 3-4 delik açın.


4. Dördüncü aşama



dorduncu-asama_780x585-r4xjb2iu9q.jpg

İçini oyup delikler açtığınız turp'u bir su bardağının üzerine iyice oturtun.


5. Beşinci aşama



besinci-asama_780x585-3iwqk1n9he.jpg

İçini oyup balın süzülebilmesi için delikler açtıktan sonra turp'un içini balla bir güzel doldurun.


6. Altıncı aşama



altinci-asama_780x1040-bovfcrwiwl.jpg

Turp'a doldurduğunuz balın bardağa iyice süzülmesini bekleyin.


7. Yedinci aşama


Bardağın içine süzülmüş olan şifa dolu ballı turp suyunu afiyetle için.
Sonrasında geçmek bilmeyen öksürüğünüzden ve sizi yatağa düşüren halsizlikten kurtulmanın keyfini sürün.
Geçmiş olsun...

yedinci-asama_780x518-irx496ct40.jpg
 
Üst Alt