-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Kuru Fasulye Tatlısı
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
çikolata sosu için:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı margarin
YAPILIŞI:
1,5 su bardağı kuru fasülyeyi akşamdan ıslatın. (Haşlanınca 2 bardak oluyor) Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Püre kıvamını alana kadar rondodan geçirin. Diğer tarafta, yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. İnce çekilmiş cevizleri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin en düşük devrinde karıştırın. Püre haline getirdiğiniz kuru fasülyeleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hafif yağlanmış fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Çikolata sosu için; margarin haricindeki tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyip karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Sosunuz ılık hale gelince, soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletirseniz sonuç daha iyi olur. AFİYET OLSUN...
Benzer Konular
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
çikolata sosu için:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı margarin
YAPILIŞI:
1,5 su bardağı kuru fasülyeyi akşamdan ıslatın. (Haşlanınca 2 bardak oluyor) Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Püre kıvamını alana kadar rondodan geçirin. Diğer tarafta, yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. İnce çekilmiş cevizleri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin en düşük devrinde karıştırın. Püre haline getirdiğiniz kuru fasülyeleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hafif yağlanmış fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Çikolata sosu için; margarin haricindeki tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyip karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Sosunuz ılık hale gelince, soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletirseniz sonuç daha iyi olur. AFİYET OLSUN...
Benzer Konular