Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kullanabileceğiniz Ufak Ve Etkili Yazılımlar

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,310
1.BlueLife Host Editörü:

Bluelife hosts editör, bir Portable Freeware ana bilgisayar dosyası düzenleyicisidir ve kolayca ana bilgisayar dosyanıza etki alanı adlarını eklemenizi / silmenizi, engellemenizi, güncellemenizi sağlar.

block_domain_name_context_menu.png

İndirme :
Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?bluelife-host-editor

2.Firewall App Blocker

Windows'da, belirli uygulamaları engellemek veya engellemesini kaldırmak için Windows Güvenlik Duvarı'nı kullanabilirsiniz, ancak gelişmiş özellikleri için kullanımı kolay bir arabirim sunmaz. Bir uygulamanın internete erişmesini engellemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

1. Windows Başlat Menüsü'nü tıklatın ve Denetim Masası'nı açın
2. Sistem ve Güvenlik'i seçin
3. Ardından Güvenlik Duvarı bölümünde, “Windows Güvenlik Duvarı üzerinden bir programa izin ver” seçeneğini belirleyin.
4. Engellemek veya engellemesini kaldırmak istediğiniz program değilse listeye eklemek için “Başka bir programa izin ver” seçeneğine tıklamanız gerekir. Listeden uygulamayı seçin ve “Ekle” yi seçin. Başka bulmak için sabit sürücüye göz atmanız gerekir, vb. Bu ortalama bir kullanıcı için karmaşık görünüyor.

Güvenlik Duvarı Uygulama Engelleyicisi işlemi çok kolaylaştırır! Engellemek istediğiniz uygulamayı FAB penceresine sürükleyip bırakın veya bulmak için sabit diske göz atın.

fab_right_click.png

İndirme :
Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?firewall-app-blocker

3.Easy Context Menu v1.6

Kolay Bağlam Menüsü (ECM), Masaüstü, Bilgisayarım, Sürücüler, Dosya ve Klasör sağ tıklatma bağlam menülerine çeşitli yararlı komutlar ve ince ayarlar eklemenizi sağlar. Bu, en fazlahızlı ve kolay bir şekilde Windows bileşenleri kullanılır. Eklemek istediğiniz öğelerin yanındaki kutuyu işaretlemeniz yeterlidir. Eklendikten sonra, sağ tıklayın ve başlatmak için bileşen kısayolunu seçin. Kolay Bağlam Menüsü hem taşınabilir hem de ücretsizdir.

easy_context_menu_main.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?easy-context-menu

4.DNS Jumper v2.2

DNS veya etki alanı adı sistemi, insan tarafından okunabilen web sitesi adlarını (sordum.org gibi) makine tarafından okunabilen sayısal adreslere dönüştüren İnternet protokolüdür. Bazı durumlarda, tarama hızını artırabilirsinizve / veya internet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan DNS'yi değiştirerek güvenliğinizi artırın. DNS Jumper bunu sizin için kolaylaştıran bir araçtır.

Neden DNS Jumper'ı kullanmalısınız:
1. Engellenen web sitelerine erişmeye yardımcı olabilir
2. Daha güvenli DNS sunucularına geçerek güvenliği artırabilir
3. Bir web sitesi seçerek uygunsuz web sitelerini (ör. Yetişkin materyalleri) engelleyerek çocuklarınızı güvende tutabilir. Aile için Güvenli DNS sunucusu.
4. Daha hızlı bir DNS sunucusuna geçerek göz atmayı hızlandırabilir.
5. DNS sunucularını elle değiştirmek yapılabilir, ancak DNS Jumper işlemi büyük ölçüde basitleştirir

DNS Jumper 2.1, Turbo Resolve gibi başlangıçta en hızlı DNS'yi uygulayabilen bazı yeni ve önemli özelliklere sahiptir. DNS Jumper ücretsiz ve taşınabilirdir (kurulum gerekmez).

dns_jumper_main_gui.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?dns-jumper

5.PowerRun v1.4 (En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır)

PowerRun, regedit.exe, Cmd.exe veya TrustedInstaller / Nt Authority / system ile aynı ayrıcalıklara sahip diğer yazılımları başlatmak için taşınabilir bir ücretsiz yazılımdır. Bazen sadece koşmak yeterli değildir Yönetici olarak, belki kilitli veya düzenlenebilir olmayan bir dosya veya kayıt defteri anahtarıdır, PowerRun bu güçlü ayrıcalığa sahip bir araç büyük olasılıkla çözer, PowerRun herhangi bir yükleme işlemi veya ek dll dosyaları gerektirmez.

powerrun_main.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?power-run

6.RunAsTool v1.4

Windows'un yerleşik “Farklı Çalıştır” komutu, bir programı şu anda etkin olandan farklı bir kullanıcı hesabı olarak başlatmanıza izin verir, Ancak runas.exe , kullanıcı türünü gerektirdiğinden tam otomatikleştirilemezalternatif hesabın şifresinde. RunAsTool, standart kullanıcıların yönetici şifresi ile belirli bir programı yönetici parolasına girmeden çalıştırmasına izin veren taşınabilir bir yazılımdır. Bu, standart (yönetici olmayan) kullanıcılara yönetici hakları gerektiren programlara erişmenizi sağlar.

Kısıtlı bir hesap altında, bazı programlar eksik yönetici hakları nedeniyle düzgün çalışmayabilir, bu nedenle birçok kullanıcıya yönetici hesapları verilir ve bu da sistemi kötü amaçlı yazılımlara, virüslere ve diğer güvenlik risklerine karşı daha savunmasız hale getirir. RunAsTool ile bunu düzeltebilirsiniz.

Doğru şekilde çalıştırmak için RunAsTool, parola içeren bir Yönetici hesabına sahip bir Windows sistemine yüklenmelidir.Uygulama için kullanıcı adı ve parola gibi oturum açma bilgileri şifrelenmiş bir dosyadan okunur - Yönetici Parolanız hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

runastool_admin_interface.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?runastool

7.Reduce Memory v1.3

Belirtilen işlemin çalışma kümesinden mümkün olduğunca çok sayfa kaldırır. Çok fazla program bilgisayarınızın RAM'ini (Rastgele Erişim Belleği) kullandığında, sisteminizin yavaşladığını veya yanıt vermediğini görebilirsiniz. dağınıklığı sistem belleğinizden temizlemek ve tekrar sorunsuz çalışmasını sağlamak için “Belleği Azalt” seçeneğini kullanın, RAM belleğinizi Windows'ta biraz boşaltacaktır.

Reduce_memory_main.png

Reduce_memory_main.png

Seçenekler düğmesinin altında başka seçenekler de bulabilirsiniz; Pencere başlangıcında otomatik olarak başla, Başlangıçta pencereyi gizle, Sistem denemesini simge durumuna küçült, “Belleği azalt” öğesini göster Her zaman üstte… Belleği her x Saniyede En İyileştir'i seçerseniz, Belleği azalt RAM kullanımını otomatik olarak optimize eder. Kutuya 1 - 99999 saniye arasında yazabilirsiniz.

Reduce_memory_options.png

İndirme :

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?st-reduce-memory

8.Windows Update Engelleyici v1.5

Windows 10, işletim sisteminin güncelleme davranışı üzerinde önceki Windows sürümlerinden daha az kullanıcı arayüzü kontrolü sunar, Windows Update'i Denetim Masası veya Ayarlar uygulamasını kullanarak kapatma seçeneği yoktur. Windows 10, güncellemeleri otomatik olarak kontrol eder ve isteseniz de bulmasanız da buldukları güncellemeleri yükler. Bu yeni özellik aslında çoğu kullanıcı için oldukça uygundur. Güncelleme işlemi üzerinde kontrol istiyorsanız, Windows Update hizmetini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu, Hizmetler yöneticisini açmanızı, hizmeti bulmanızı ve başlangıç parametresini ve durumunu değiştirmenizi gerektirir. Daha sonra, işletim sisteminin güncellemeleri kontrol etmesini istediğinizde hizmeti yeniden etkinleştirmeniz gerekir.

Windows Update Blocker, sadece bir tıklamayla Windows sisteminizde Otomatik Güncelleştirmeleri tamamen devre dışı bırakmanıza veya etkinleştirmenize yardımcı olan ücretsiz bir yazılımdır.

windos_update_blocker_main.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?st-windows-update-blocker

9.Temp Temizleyici v1.2

Bilgisayarınızı iyi çalışır durumda tutmak için, tüm karışıklık ve kullanılmayan dosyaların düzenli olarak kaldırıldığından emin olmak önemlidir, Geçici dosyalar sabit diskte saklanır ve TEMP klasörlerinizi doldurabilirler, Düzenli bakım işleri hızlandırmaya yardımcı olabilir bu nedenle çok fazla yer açın ve bu nedenle küçük bir aracı “Temp Cleaner” kodlandı, geçici klasörünüzü kolayca temizleyebilir (sadece çalıştırın)

temp_cleaner_02.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?st-temp-cleaner

10.Defender Control v1.6

Vista'dan bu yana, Windows Defender Windows'a dahildir. Bilgisayarınızı virüsler, casus yazılımlar ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan (kötü amaçlı yazılımlar) korumak için arka planda çalışan küçük bir yazılım parçasıdır.potansiyel olarak istenmeyen yazılım. Bazı casus yazılım koruması hiç olmadığı kadar iyidir ve yerleşik ve ücretsizdir! Ancak… zaten kötü amaçlı kötü amaçlı yazılımdan koruma sağlayan bir şey çalıştırıyorsanız, savunmacı muhtemelen değerli kaynakları boşa harcar, aynı anda birden fazla uygulamanın çalışmasına gerek yoktur.

Windows Vista ve sonraki sürümlerdeki tüm Defender sürümleriyle ilgili sorun, işletim sistemine entegre edilmesidir ve varsayılan olarak kaldırılması için görünür veya gizli bir seçenek olmadan yüklenir. Birçok kişi, diğer yazılımları kullanmayı tercih ettikleri için sistemini devre dışı bırakmanın veya kaldırmanın yollarını arıyor, örneğin Windows 8 ve 10'da Windows Defender'ı artık tamamen kapatamıyorsunuz, Windows Defender'da Ayarlar'a tıklamak, yeni Windows Ayarları uygulamasındaki program. Programın gerçek zamanlı korumasını geçici olarak kapatabilirsiniz, ancak bir süre kapalı kalırsa Windows otomatik olarak yeniden açılır. Microsoft'un bu bağlamda Windows Defender'ın davranışını değiştirme kararını neden aldığı belirsizdir. Ancak kesin olan şey, üzerinde çalıştıkları bilgisayarda kalıcı olarak devre dışı bırakmak isteyen kullanıcıları rahatsız edecektir. Defender Control, Windows 10'da Windows Defender'ı tamamen devre dışı bırakmanızı sağlayan küçük bir Taşınabilir ücretsiz yazılımdır.

defender_control_menu.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?st-defender-control

11.Simple Run Blocker v1.5

Simple Run Blocker (SRB), uygulamaların kullanılmasını engelleme işlemini basitleştirmek için oluşturulan taşınabilir ücretsiz bir yazılımdır. Bu, örneğin çocukların belirli programları kullanmasını önlemek için kullanışlı olabilir. SRB, bu tür diğer araçların çoğunda bulunmayan bir 'sürükle ve bırak' kullanım kolaylığı sunar. Bir yürütülebilir dosyayı SRB penceresine sürükleyebilirsiniz; otomatik olarak engellenir. SRB ayrıca, özellikle onaylanmış uygulamalarınız dışındaki tüm yürütülebilir dosyaları engelleyen bir “beyaz liste” moduna sahiptir

drag_and_drop.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?simple-run-blocker

12.Rebuild Shell Icon Cache v1.2

Simgelerinizden biri veya daha fazlası düzgün görüntülenmiyorsa veya simge önbelleğiniz bozuksa, simge görüntülerini simge önbelleğine sıfırlamak ve yeniden yüklemek için simge önbelleğini yeniden oluşturmayı düşünebilirsiniz. Icon Cache veya IconCache.db, Windows'un her bir simgenin kopyalarını el altında tutmak için kullandığı özel bir veritabanı dosyasıdır

rebuild_icon_cache_02.png

Sabit diskten olası tüm simge görüntülerini almak ve bunları dinamik olarak oluşturmak, birçok sistem kaynağı tüketebilir. Sonuç olarak, Windows önceden alınmış simgelerini belleğine kaydeder. Windows'un bir simge çizmesi gerektiğinde, simge görüntüsünü orijinal uygulama dosyasından almak yerine kopyayı önbellekten kullanır. Bu, Windows'un simgeleri daha hızlı çizmesine yardımcı olur.

Yeniden Kabuk Simge Önbellek Taşınabilir bir ücretsiz bir yazılımdır ve Windows'un simge önbelleğini Yenileme yeteneğine sahiptir. Uygulamanın kullanımı oldukça basittir, sadece üzerine çift tıklayın.

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?st-rebuild-shell-icon-cache

13.Easy Service Optimizer v1.2

Tüm Windows sürümleri başlangıçta birçok hizmeti yükler. Çoğu (hepsi değil) çekirdek sistem özellikleri için gereklidir. Gereksiz hizmetleri devre dışı bırakarak, performans önemli ölçüde iyileştirilebilir, özellikle düşük sistem kaynaklarına sahip bilgisayarlarda. Güvenle devre dışı bırakabileceğiniz bazı Windows hizmetleri şunlardır:

- Yazdırma Biriktiricisi (yazıcı veya PDF'ye yazdırmıyorsanız)
- Bluetooth Desteği (Bluetooth aygıtı kullanmıyorsanız)
- Uzak Kayıt Defteri (bu genellikle varsayılan olarak etkin değildir, ancak Güvenlik için devre dışı bırak)
- Uzak Masaüstü (bunu kullanmazsanız devre dışı bırakabileceğiniz 3 hizmet)

Easy Service Optimizer, aceminin gereksiz hizmetleri devre dışı bırakmasını kolaylaştırır!

Easy Service Optimizer (ESO), neredeyse tüm Windows sürümleri (Win 98 ve öncesi hariç) için hizmetleri optimize etmek için taşınabilir ücretsiz bir yazılımdır. Herhangi bir teknik bilgi gerektirmez ve kullanımı güvenlidir, çünkü yalnızca hizmetin başlangıç durumunu değiştirir ve ayarların geri yüklenmesi kolaydır. Önceden seçilmiş bir listeyi özelleştirebilir veya kendi listenizi oluşturabilirsiniz.

Nasıl kullanılır

Sıkıştırdıktan sonra programı çalıştırın. ESO işletim sisteminizi algılar ve uygun Windows hizmetleri listesini gösterir. Artık 4 seçeneğiniz var:

1. Varsayılan (geçerli hizmet listeniz)
2. Güvenli (risk seçimi yok)
3. Tweaked (optimize edilmiş seçim)
4. Extreme (yüksek seviyede optimizasyon)

Seçim yaptıktan sonra 'Ayarları Uygula' düğmesini tıklayın.

eso_main.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?easy-service-optimizer

14.SendTo Menu Editor v1.1

Windows 'Gönder' menüsü belirli bir klasöre, uygulamaya veya başka bir öğeye dosya göndermenin kullanışlı bir yoludur. Tek bir dosyayı belirli bir konuma, cihaza, uygulamaya veya başka bir yere göndermek, kopyalamak veya yazdırmak için kullanabilirsinizöğesi, Gönder menüsüne kendi uygulamanızı veya klasörünüzü eklemek istiyorsanız veya içindeki Gereksiz öğelerin bazılarını silmek isterseniz, Gönder menüsünü ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz. Windows'ta Dosya Gezgini'ni açma Bir dosyaya sağ tıklayın ve açılır menüden farenizi Gönder komutuna getirin, Belirli bir girişi tıklayın. Tıkladığınız dosya seçtiğiniz girişe gönderilir.

Nasıl kullanılır

İndirdikten sonra, “SendTo Menu Editor” uygulamasını istediğiniz konuma çıkarın ve Uygun olanı çalıştırın (x64 veya x86)

sendto_menu_editor.png

GUI'de tüm Menü öğelerine gönder, yeni bir kullanım artı simgesi eklemek veya sadece ana pencereye sürükleyip bırakmak için göreceksiniz. Ekle Düğmesini kullanırsanız, Kısayol adını düzenleyebilirsiniz, Kısayol Parametresi kullanabilir veya Kısayol Simgesini değiştirebilirsiniz.

add_shortcut_options.png

Bir Menüye Gönder öğesini silmek için sil simgesini kullanın veya listelenen herhangi bir öğeye sağ tıklayın ve “Menüden Sil” özelliğini seçin

delete_from_menu.png

Gönder menüsündeki herhangi bir öğeyi gizlemek için işaretini kaldırın. Gönder menüsünü tamamen kaldırmak istiyorsanız Seçenek - SendTo menü seçimini kaldır seçeneğini kullanarak, “SendTo menüsünde Sürücü Yok” seçeneğini kullanarak tüm Yönleri gizleyebilirsiniz.

remove_sendto_menu.png

İndirme:

Kod:
https://www.sordum.org/downloads/?sendto-menu-editor

Notlar:

Burada anlatılanlar sadece kendimin sık kullandıklarım daha fazlası için
Kod:
https://www.sordum.org
adresine gidin.

Tüm yazılımlar portabledir.

Geliştiricisi Türk'tür.

Desteklenen diller: İngilizce, Türkçe, Almanca, Korece, Fransızca, Rusça, Arapça, Yunanca, Slovence, İspanyolca, Portekizce Brezilya, Vietnamca, Endonezyaca, Çince, Lehçe, Macarca, Japonca, İtalyanca, Hollandaca (Nederlands)

Desteklenen işletim sistemleri: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP (32 \ 64-bit).

Üst Alt