- Konum
- кєпḏi ḏΰпуαмḏαп ..
-
- Üyelik Tarihi
- 14 Eki 2012
-
- Mesajlar
- 292
-
- MFC Puanı
- 46

HAMURU İÇİN:
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı erimiş margarin
*1 kahve fincanı şeker
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı amonyak
*alabildiği kadar un
KREMASI İÇİN:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket kremşanti
*1 çay bardağı kremşanti için süt
YAPILIŞI
A4 cizgisiz kagitlarimizi ücgen sekli yapip kalin kagit parcasini makas yardimiyla kesiyoruz. Kestigimiz ücgen kagidi ucunu katlayarak külah sekli veriyoruz. Külah kagitlarimizi firca yardimiyla güzelce yagliyoruz.
Malzemlerimizin hepsini derin kabimizda yumusak bir hamur olana kadar yoguruyoruz ve yogurdugumuz hamuru 4e bölüyoruz

En bas uca geldiginde uc bitimini hamurun üstüne yapistiriyoruz kalkmamasi icin ve yagli kagit acilmis tepsimize dizip önce 125 derecede 10-15 dak daha sonra 200-225 derecede 15 dakika üzeri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
Pisen külahlarimizi sogumasini bekliyoruz soguduktan sonra yavasca kagidi cevirerek icinden cikariyoruz..
Kremamizi muhallebi kiv***** gelene kadar orta ateste pisiriyoruz. En son da margarinimizi koyup blendırdan geciriyoruz. Soguyunca külahlarin icine sıkıyoruz ve dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...