Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Külah Pasta

Estela

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Eki 2012
  • Mesajlar
    292
  • MFC Puanı
    46
palyaco-kulahi.jpg

HAMURU İÇİN:
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı erimiş margarin
*1 kahve fincanı şeker
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı amonyak
*alabildiği kadar un
KREMASI İÇİN:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket kremşanti
*1 çay bardağı kremşanti için süt


YAPILIŞI
A4 cizgisiz kagitlarimizi ücgen sekli yapip kalin kagit parcasini makas yardimiyla kesiyoruz. Kestigimiz ücgen kagidi ucunu katlayarak külah sekli veriyoruz. Külah kagitlarimizi firca yardimiyla güzelce yagliyoruz.

Malzemlerimizin hepsini derin kabimizda yumusak bir hamur olana kadar yoguruyoruz ve yogurdugumuz hamuru 4e bölüyoruz
virgul.gif
portakal büyüklügünde bezeler yapip merdane yardimiyla ince bi sekilde aciyoruz ve yagladigimiz kagitlarin üzerine aralarda bosluk kalmadan en alttan sariyoruz (not : uc kuyrugu bos birakalim pistikten sonra kolay cikmasi icin)

En bas uca geldiginde uc bitimini hamurun üstüne yapistiriyoruz kalkmamasi icin ve yagli kagit acilmis tepsimize dizip önce 125 derecede 10-15 dak daha sonra 200-225 derecede 15 dakika üzeri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
Pisen külahlarimizi sogumasini bekliyoruz soguduktan sonra yavasca kagidi cevirerek icinden cikariyoruz..
Kremamizi muhallebi kiv***** gelene kadar orta ateste pisiriyoruz. En son da margarinimizi koyup blendırdan geciriyoruz. Soguyunca külahlarin icine sıkıyoruz ve dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
 
Üst Alt